Σε διαθεσιμότητα οδηγοί ασθενοφόρων και φύλακες νοσοκομείων

Την Τρίτη 8 Απρίλη τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα στον κλάδο των οδηγών ασθενοφόρων και των φυλάκων στα δημόσια νοσοκομεία.

Την εξέλιξη αυτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πραγματοποιώντας την Τρίτη 8 Απρίλη τρίωρη στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 10:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης.

Ταυτόχρονα, απυήθηνε έκκληση για συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου με το ΠΑΜΕ, όπως και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 10:30 της Τετάρτης, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει:

"Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία είναι τεράστια καθώς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες στη μεταφορά ασθενών, στις κινητές μονάδες, στην αιμοδοσία, στη μεταφορά του προσωπικού.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, η διοίκηση του ιδρύματος αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σε μια πληθώρα ζητημάτων που προκύπτουν, πρώτον όσον αφορά τους συναδέλφους που τίθενται σε διαθεσιμότητα για το αν θα τοποθετηθούν όλοι σε οργανικές θέσεις στο ΕΚΑΒ της πόλης, τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους οφείλονται, τι θα γίνει με τις άδειες και τα ρεπό και δεύτερον τι θα απογίνουν οι δεκάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο κλάδο καθώς το ΕΚΑΒ εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες και των επειγόντων περιστατικών, αλλά και στις ανάγκες του νοσοκομείου.

Ειδικά, στο ζήτημα των δευτερογενών διακομιδών, δηλαδή τη μεταφορά ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας από το νοσοκομείο προς τα σπίτια τους, θα κληθούν οι ίδιοι οι ασθενείς να επιφορτιστούν το κόστος της μεταφοράς με ιδιωτικά ασθενοφόρα, ένα κόστος που ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Θα προστεθεί λοιπόν ένα επιπλέον χαράτσι στα ήδη υπάρχοντα 5 ευρώ στα τακτικά ιατρεία, στο 1 ευρώ ανά συνταγή, στο δυσβάστακτο κόστος διαγνωστικών εξετάσεων και στη συμμετοχή στα φάρμακα.

Πληθαίνουν επίσης οι καταγγελίες ότι οι διοικήσεις των ΥΠΕ βρίσκονται σ' ένα σαφάρι ανεύρεσης υπαλλήλων με επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης τόσο από το χώρο των νοσοκομείων, αλλά και από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να μπαλώσει τρύπες.

Οι εργαζόμενοι να μην έχουν αυταπάτες για την τακτική της κυβέρνησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκληρωτική παράδοση του κλάδου των ασθενοφόρων στους μεγαλοκαρχαρίες του χώρου της Υγείας, όπως ήδη έχει γίνει και στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με τη φύλαξη στο παρελθόν, αλλά και τώρα με την καθαριότητα, τη σίτιση, τα πλυντήρια. Σε όλους τους τομείς που λυμαίνονται οι ιδιωτικές εταιρείες, οργιάζουν οι δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας, με μισθούς των 400 ευρώ, με ημιαπασχόληση, με εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες όπως συμβαίνει και σήμερα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας στον τομέα της καθαριότητας όπου οφείλονται στους εργαζομένους μισθοί 5 μηνών.

Τα μέτρα αυτά, όπως και άλλα που έχουν παρθεί σε βάρος του λαού, είναι "γέννημα-θρέμμα" της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα. Έχουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που στηρίζουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕΔΗΝ. Κέρδη για την πλουτοκρατία, εξαθλίωση για το λαό.

Αυτό το σύστημα Υγείας υποστηρίζουν και τις εργασιακές σχέσεις. Οι ασθενείς να είναι πελάτες και οι υγειονομικοί "παιδιά για όλες τις δουλειές".

Να μη μείνει ούτε στιγμή χαμένη. Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στη νέα επίθεση, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η ΠΟΕΔΗΝ".