Κλιμακώνουν κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης οι εκπαιδευτικοί

Με συμμετοχή αρκετών δασκάλων πραγματοποιείται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας που είχαν προγραμματίσει οι συνδικαλιστές του κλάδου.

Η διαδήλωση και διαμαρτυρία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα και την προωθούμενη αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δάσκαλοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία και στο το πλευρό τους βρίσκεται και η ΟΛΜΕ.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου, αμφότερες τις ημέρες στις 09:00.

Οι επόμενες κινήσεις

Από την ΟΛΜΕ, κατά της πολιτικής της αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκαν, επίσης, αποκλεισμοί διευθύνσεων εκπαίδευσης την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση των διαπιστωτικών πράξεων των απολύσεων, με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, σε όλες τις ΕΛΜΕ με στόχο τον συντονισμό εν όψει της 24ωρης πανεργατικής κινητοποίησης στις 9 Απριλίου.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 Απριλίου και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Η προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ για το Συλλαλητήριο της Αθήνας την Τετάρτη 9 Απριλίου έχει προγραμματιστεί για τις 10:30, στο Πολυτεχνείο.