Κατάληψη του δημαρχείου Αθηναίων από σχολικούς φύλακες

Αιφνιδιαστική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας έκαναν σχολικοί φύλακες.

Διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας και ζητούν να παρθούν μέτρα και να αλλάξει το καθεστώς στο οποίο έχουν υποβληθεί, διότι σε περίπτωση που δεν γίνει καμία δράση, θα απολυθούν μετά το πέρας της 22ης Μαρτίου.

"Στους φοροφυγάδες δώρα, στις καθαρίστριες απολύσεις", είναι ένα από τα συνθήματα που αναγράφεται στα πανό των διαδηλωτών που συνεχίζουν τη συμβολική κατάληψη.

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν την είσοδο και την έξοδο σε κανέναν, ενώ απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους συναδέλφους τους να σπεύσουν στο σημείο.

Στην πλατεία Κοτζιά έφθασαν και παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ μετά τις 12:00 της Τρίτης.

Στη διαμαρτυρία των σχολικών φυλάκων συμπράττουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, προεξάρχουσας της... διάσημης πια, κυρίας Δέσποινας, που απέσπασε τη Δευτέρα γκλομπ από αστυνομικό.

Να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είχαν βρεθεί και έξω από κτίριο του ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα.

Οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται διότι ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις που να τις συμπεριλαμβάνουν και η κατάληψη του δημαρχείου Αθηναίων έχει το σκοπό να πιέσει για λήψη μέτρων, ώστε να αποφύγουν την απόλυση.