Μητέρα Μυρτούς: “Μου είχαν πει ότι η κόρη μου ήταν κλινικά νεκρή”

Συγκλόνισε η κατάθεση της μητέρας της άτυχης Μυρτούς στο δικαστήριο Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Κοτρώτσου είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη και επιχείρησε να έρθει το πρωί, πριν την έναρξη της διαδικασίας, σε επαφή με τον Πακιστανό κατηγορούμενο και αργότερα τα έβαλε και με τη δικηγόρο του, με αποτέλεσμα, μετά το ξέσπασμά της, να οδηγηθεί σε διακοπή η διαδικασία.

Μετά την επανέναρξή της, η μητέρα του κοριτσιού που κακοποιήθηκε βάναυσα κλήθηκε να καταθέσει και περιέγραψε βήμα-βήμα τις ημέρες εκείνες στην Πάρο αλλά και τη μοιραία βραδιά.

Διαβάστε ακόμη: Μεταμελημένος ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Κοτρώτσου, η Μυρτώ είχε αντιληφθεί την ύπαρξη του Πακιστανού, αλλά η μητέρα της την καθησύχασε και έπειτα, όταν της τηλεφωνούσε και εκείνη δεν απαντούσε, πήγε η ίδια στο σημείο και βρήκε το παιδί της μελανιασμένο με αίμα παντού ολόγυρα.

Από την κατάθεσή της, προκύπτουν συναισθήματα ενοχής ότι δεν προστάτεψε όσο θα έπρεπε την κόρη της και η ψυχολογική και συναισθηματική της καταρράκωση βρήκαν υποστήριξη από την εισαγγελέα της έδρας. "Θα σας πω κάτι, κανένας γιατρός δεν ξέρει τα πάντα! Όλοι οι ανθρώπινοι οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτό να το θυμάστε πάντα", της είπε, προσπαθώντας να της δώσει κουράγιο για το μέλλον.

Η διαδικασία διεκόπη σ' αυτό το σημείο για λίγα λεπτά, επειδή η κυρία Κοτρώτσου άρχισε να κλαίει και αξίζει να σημειωθεί ότι δάκρυσε και η Εισαγγελέας.

Ακολουθεί η κατάθεση:

"Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα!

-Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.

- Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.

- Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ

- Έφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα

- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...

Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

- Μαμά, είναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.

- Μήπως είναι η Μυρτώ;, ρώτησα

- Όχι, δε νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφή!

Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή!

Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξέβραζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αίμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο".

 

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Την ενοχή του κατηγορούμενου Πακιστανού για την άγρια κακοποίηση της Μυρτούς πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

"Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει... Η μάνα ήταν συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της. Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω απο το σπίτι της. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτο οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογενεια της Μυρτούς".

 

Πηγή: protothema.gr