Επιστρέφει την Πέμπτη στην Ελλάδα η 17χρονη Μυρτώ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο και στη συνέχεια, εισιτήριο για την Ελλάδα παίρνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου η Μυρτώ, το θύμα του βιασμού της Πάρου.

Η κοπέλα, που συγκλονίζει τη χώρα με τον Γολγοθά που περνά, υπεβλήθη σε ειδική επέμβαση που θα της επιτρέπει παροχέτευση ισχυρού μυοχαλαρωτικού (γάμα-αμινοβουτυρικό οξύ) μέσω της αντλίας baclofen στις 10 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για αγωγή που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας και οι εξετάσεις και η παρακολούθησή της κατέληξε στο συμπέρασμα ότι βασανίζουν κι εκείνη πάρα πολύ.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι όλα βαίνουν καλώς με τη νέα θεραπεία κι έτσι η Μυρτώ θα επιστρέψει στην Ελλάδα, δίνοντας χαρά τόσο στον πατέρα της, Γιάννη, όσο και στη 18χρονη αδελφή της, Ελεάννα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", ο μαραθώνιος αγώνας του κοριτσιού θα συνεχιστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "Animus", που βρίσκεται στη Λάρισα και είναι μοναδικό στο είδος του.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που μετά από ατυχήματα ή νοσήματα έχουν ανάγκη ανοικτής ή κλειστής νοσηλείας για την αποκατάσταση και αποθεραπεία τους.

Στο μεταξύ, εκτός από τη μάχη που δίνει για να είναι στο πλευρό της κόρης της, η μητέρα της 17χρονης μάχεται ακόμη και για να καταφέρει να εκταμιευθούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο για το παιδί της.