Καραμολέγκος: Θα αναθεωρήσω πολλά στη ζωή μου μετά την απαγωγή

Ο Μανώλης Καραμολέγκος παραδέχθηκε ότι φοβήθηκε πολύ και ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο της περιπέτειάς του, ως θύμα απαγωγής, σκεφτόταν το πώς θα επιβιώσει.

Ο επιχειρηματίας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του, για να περιγράψει τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια και μετά την απαγωγή του.

Ωστόσο, επειδή η έρευνα, όπως είναι γνωστό και δήλωσε και ο ίδιος, βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορεί να αναφέρει λεπτομέρειες που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην αστυνομική έρευνα.

"Είναι μια νέα μέρα. Ήθελα να σας συναντήσω, να σας δω και να σας πω μερικά πράγματα. Κατ' αρχήν, να δείτε κι εσείς ότι είμαι καλά.

Η θέση μου είναι λίγο δύσκολη. Κανένας δεν ήθελε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, ούτε η Αστυνομία.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν μπορώ να απαντήσω στις πολύ σοβαρές ερωτήσεις που έχετε. Οι απαγωγείς μου δεν είχαν καμία σχέση με τη δουλειά τη δική μας, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στις δικές μου επιχειρήσεις. Είμαι 55 χρονών και όχι 60, όπως γράψατε.

Με έσωσε η τύχη μου. Ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις. Σκεφτόμουν συνέχεια πώς θα επιβιώσω και πώς θα φύγω από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Η δύναμη ψυχής μου με βοήθησε πολύ να διαφύγω από το άτομο που με είχε απαγάγει. Με αντιμετώπισαν με σεβασμό, αλλά μην ξεχνάτε ότι ήταν απαγωγείς. Είχαν ένα σκοπό.

Η οικογένεια, η γυναίκα μου, ο γιος μου, η μάνα μου, οι άνθρωποί μου, έχουν περάσει και αυτοί το δικό τους Γολγοθά.

Αισθάνομαι καλά τώρα. Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα προς το καλύτερο. Θα προσέξω λίγο περισσότερο τους δικούς μου και τον εαυτό μου. Φοβήθηκα πολύ. Ο κάθε άνθρωπος θα φοβόταν. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου δεν το εύχομαι αυτό που έζησα, αλλά με πίστη και ψυχραιμία όλα λύνονται.

Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί μπροστά στα δεδομένα.

Οι απαγωγείς με πήγαν εκεί με φόρα. Ήμουν σε ένα άλλο κόσμο, δεν είχα καταλάβει ότι ήξεραν ποιος είμαι. Και μετά που πήγα στην Αστυνομία, είχα μεγάλη ανάγκη να πάω να παραδώσω τον άνθρωπο που έπεισα να παραδοθεί και να ηρεμήσω. Πέρασα μεγάλη ένταση".