Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

Η επιδείνωση του καιρού επιβεβαιώνεται και από το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ηλιοφάνεια και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, παρέα με τους ήπιους ανέμους, φαίνεται ότι μας αποχαιρετούν και θα δώσουν τη θέση τους ανήμερα της ημέρας των Θεοφανείων σε βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, οι βροχοπτώσεις, βάσει της πρόβλεψης της ΕΜΥ, θα είναι κατά τόπους ισχυρές και κατά κανόνα, αυτό προβλέπεται για το Ιόνιο πέλαγος, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν την Ήπειρο.

Ακόμη, από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως από τα δυτικά της χώρας και θα γίνουν αισθητά στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και θα επεκταθούν ανατολικότερα στις Κυκλάδες κι ακόμη στην Κρήτη και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά της χώρας, χωρίς, ωστόσο, να εκλείψουν εντελώς οι βροχές.

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για κάθε πόλη της Ελλάδας, στο weather.gr.