Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής μεταναστών στην Αστυπάλαια

Προσωρινά στην Αστυπάλαια μεταφέρονται οι μετανάστες, που περισυνελέγησαν στα ανοικτά του νησιού για να τους παρασχεθεί τροφή και νερό.

Από το πρωί της Πέμπτης το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, διεξήγαγε επιχείρηση περισυλλογής παράνομων μεταναστών 5,6 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας.

Οι μετανάστες, που ανέρχονται σε 85 (15 παιδιά, 20 γυναίκες και 50 άνδρες), επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή, 5,6 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας, έσπευσαν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν διευκόλυναν το διασωστικό έργο, καθώς επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με βόρειους ανέμους 5 με 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει κατά διαστήματα και ισχυρή χαλαζόπτωση.

Μετά από πολύωρη έρευνα το σκάφος με τους παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε και στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία. Όλοι οι μετανάστες διασώθηκαν.