Το Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης και ζητάει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, αλλά και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά του Λιβυκού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει σε πλειστηριασμό το λιβυκό δεξαμενόπλοιο ALHANΙ. Ζητεί δε να βγάλει το επίμαχο πλοίο σε πλειστηριασμό,λόγω των χρηματικών οφειλών του Λιβυκού Δημοσίου προς αυτόν, όπως υποστηρίζει. Ειδικότερα, το επίμαχο δεξαμενόπλοιο θέλει να το βγάλει σε πλειστηριασμό ο κ. Πλεύρης, επειδή η Μεγάλη Σοσιαλιστική Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία (Λιβυκό Δημόσιο) του οφείλει 6.059.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό που διεκδικεί ο κ. Πλεύρης προέρχεται, από δικηγορικές αμοιβές του, όταν με την ιδιότητα του δικηγόρου το 2003 εκπροσώπησε το Λιβυκό δημόσιο σε δίκες που είχαν ανοίξει σε βάρους του τεχνικές εταιρείες,οι οποίες διεκδικούσαν περίπου 378 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Πλεύρης κέρδισε τις δίκες αυτές, υπέρ του Λιβυκού κράτους, αλλά όπως υποστηρίζει, ουδέποτε έλαβε την αμοιβή του, με αποτέλεσμα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το 2008 καταδίκασε το Λιβυκό Δημόσιο και το υποχρέωσε να πληρώσει στον κ. Πλεύρη το ποσό των 6.059.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους. Παράλληλα, το Πρωτοδικείο κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.Στη συνέχεια τον Ιούνιο τού 2009 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκ. Δένδιας με απόφασή του επέτρεψε στον κ. Πλεύρη να εκπλειστηριάσει περιουσία του Λιβυκού Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας έδωσε την άδεια, στον κ. Πλεύρη, για αναγκαστική εκτέλεση κατά του Λιβυκού Δημοσίου, υπό τον όρο ότι δεν θα διενεργηθεί αυτή σε ακίνητα ή κινητά που «εξυπηρετούν την άσκηση της κυριαρχικής εξουσίας του ή εξυπηρετούν μορφωτικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς».Μετά από αυτό ο κ. Πλεύρης προβαίνει στην αναγκαστική κατάσχεση του υπό Λιβυκή σημαία δεξαμενόπλοιου ALHANΙ, 61.348 κόρων, ναυπηγημένο το 2007 στη Νότιο Κορέα, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στους Αγίους Θεοδώρους.Ο πλειστηριασμός ορίστηκε να διεξαχθεί τον περασμένο Ιούνιο στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου.
Όμως, η Νορβηγικών συμφερόντων εταιρεία Deep Sea Maritimelimited προσέφυγε στα δικαστήρια της Κορίνθου, με αίτημα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο δεξαμενόπλοιο ανήκει σε εκείνην και όχι στο Λιβυκό Δημόσιο.
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το ισχυρισμό της Νορβηγικής εταιρείας και επέτρεψε τη συνέχιση της διαδικασίας του πλειστηριασμού και η 27η Νοεμβρίου 2013 ημέρα διεξαγωγής του νέου πλειστηριασμού. Παράλληλα, στις 25 Ιουνίου 2013, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, αναστέλλει την προηγούμενη απόφαση του κ. Δένδια που είχε χορηγήσει στο κ. Πλεύρη την άδεια αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του Λιβυκού Δημοσίου, επικαλούμενος τη διαφύλαξη των ομαλών σχέσεων της χώρας μας με τη Λιβύη.Κατόπιν αυτών ο κ. Πλεύρης προσέφυγε στο ΣτΕ από το οποίο ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος) και παράνομη η απόφαση του κ. Αθανασίου, που ανακάλεσε την προγενέστερη του κ. Δένδια.
Ακόμη, ο κ. Πλεύρης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ιδιωτική απαίτηση, κάτι που είχε οδηγήσει το 2008 το κ. Δένδια στο να χορηγήσει την άδεια για αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της περιουσίας του Λιβυκού κράτους.Τέλος, ο κ. Πλεύρης ζητάει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να παγώνει προσωρινά την απόφαση του κ. Αθανασίου, καθώς υπάρχει άμεσως κίνδυνος απόπλου του επίμαχου δεξαμενόπλοιου.