Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης

14:52 |

Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης

Ο Στάθης Ψάλτης Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη δεκαετία του 1980, όταν έπαιξε μαζί με την Καίτη Φίνου και την Ρένα Παγκράτη σε εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. 

Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά. Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Φιλμογραφία

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1990Ο εραστήςΣτάθης Μπιρμπιτσόλης
1989Απαγωγή στα τυφλάΣτάθης Καραπίδας
1989Και δειλός και τολμηρόςΜάρκος Τρέμουλας
1989Ο πανταχού παρώνΛάζαρος Λαζάρου
1989Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζαΣτάθης Ξετρύπης
1989Τρελάδικο πολυτελείαςΣτάθης Ξετρύπης
1988Ο καβαλάρης των F.M. StereoΣτάθης Παπαστάθης
1988Ακαταμάχητος πιλότοςΑλέξης Τόμπρας
1988Ένας αλλά ΛέωνΣτάθης Φρουτάκης
1988Ξενοδοχείο KastriΤιμόλαος Χατζητιμολάου
1988Ο μεγάλος παραμυθάςΧαρίλαος Καραπαύλος
1987Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο Ψάλτης μένειΚάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
1986Κλεφτρόνι και τζέντλεμανΣτάθης Τιμόπουλος
1986Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιαςΗρακλής Σπίνος
1986Ψηλός λιγνός και ψεύταροςΠίπης Παρλαπίπας
1985Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνωΜιχάλης Βίδας
1985Ο ταξιτζής μαςΆλκης (τηλεοπτική σειρά)
1984Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκΣτάθης
1984Μάντεψε τι κάνω τα βράδιαΚοσμάς Παπακοσμάς
1983Καμικάζι αγάπη μουΣτάθης Σγουρός
1983Πέστα βρωμόστομεΣτάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
1982Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)Στάθης Κουμπάρης
1982Και ο Πρώτος ΜατάκιαςΣίμος Αυτιάς
1982Τα σαΐνιαΣίσυφος
1981Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚΤηλεπαρουσιάστρια
1981Πάμε γιά καφέ;!«Τσίμπλας»
1981Τα καμάκιαΟρφέας
1981Τροχονόμος ΒαρβάραΑχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
1980Γεύση απο ΕλλάδαΣυνταξιούχος
1980Ο Κώτσος στην ΕΟΚΑπόψηλος, υπάλληλος Δήμου
1980Ο παρθενοκυνηγόςΜάνος Μπιλάλης
1980Ο ποδόγυροςΗρακλής
1979Οι φανταρίνεςΑνθυπασπιστής-εκπαιδευτής
1979Τα παιδιά της πιάτσαςΤηλέμαχος
1972Διαμάντια στο γυμνό σου σώμαΚοσμηματοπώλης

Συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές

ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
2006Αν μ'αγαπάςALPHA
1994Καλημέρα ΖωήΑΝΤ1
1993Τμήμα ηθώνΑΝΤ1
1980Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασαΕΡΤ
1979Ο ΣυμβολαιογράφοςΕΡΤ
1978Η τύχη της ΜαρούλαςΕΡΤ
1973Οι έμποροι των εθνώνΕΙΡΤ

Θεατρικές παραστάσεις

ΈτοςΤίτλοςΕίδος
2015-2016Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τουςΕπιθεώρηση
2013Μέρκελ έτοιμη για φόλαΕπιθεώρηση
2012Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάριαΕπιθεώρηση
2011Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέσταΕπιθεώρηση
2010Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό;Επιθεώρηση
2009Και ξανά... ΠΑΣΟΚολλητόΕπιθεώρηση
2007Νου Δού η άσχημηΕπιθεώρηση
2007Το μαντολίνο του ναυαγού ΣημίτηΕπιθεώρηση
 Τα παπα...τσουνάμιαΕπιθεώρηση
2005Τα θέλει ο Κολοτράβας μαςΕπιθεώρηση
2002Παπουτσωμένη ΝτόραΕπιθεώρηση
2006Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρεςΕπιθεώρηση
2005ΚότεςΕπιθεώρηση
2002Άρμεγε Ευρώ και κούρευε συντάξειςΕπιθεώρηση
1998-1999ΠινόκιοΕπιθεώρηση
1998Έλληνες είστε και φαίνεστεΕπιθεώρηση
1996Εμπρός προς τα πίσωΕπιθεώρηση
1995Καυκαλήθρες και ΤσιτσιραύλαΕπιθεώρηση
1994ΒάτραχοιΑρχαία κωμωδία
1993Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξηΕπιθεώρηση
1987Καμπαρέ ΕλλάςΕπιθεώρηση

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.