Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ημέρας της εθνικής παλιγγενεσίας αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αλλά και κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της και χειροκρότησε θερμά όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που παρήλασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και ακολούθησαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πάνω από το χώρο πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ιδιαίτερα επιβλητική ήταν η παρουσία των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα, διοικητή της στρατιωτικής σχολής Ευελπιδων, υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, για το άρτιο της παρέλασης και στη συνέχεια πήγε κοντά στους αναπήρους πολέμους με τους οποίους είχε σε πολύ θερμό κλίμα ολιγόλεπτες συνομιλίες. Ανταλλαγή ευχών είχε και με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την εξέδρα των επισήμων την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη διπλωματικών αποστολών κ.α.

 

Σε άψογους σχηματισμούς τα πολεμικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έκαναν όλους τους παρευρισκόμενους να υψώσουν τα βλέμματα στον ουρανό.