Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα,

Χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα, που βρίσκεται και την Κυριακή στο έλεος του ψύχους. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Ναυπακτία και Κομοτηνή.

Ένας 77χρονος άντρας, που είχε χαθεί από το βράδυ της Παρασκευής στην ορεινή Ναυπακτία, εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου νεκρός, πιθανόν από υποθερμία. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο 77χρονος εντοπίστηκε, λίγο πριν από τις 17:00, το απόγευμα από κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, κοντά στο χωριό, ενώ αγνοούνταν επί οκτώ ώρες.

Διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο Ναυπάκτου και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να είναι σώος και να ελέγχεται για προληπτικούς λόγους, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

xion1

Παράλληλα, μία 78χρονη γυναίκα διακομίσθηκε νεκρή, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα το τραγικό περιστατικό, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Ουρές χιλιομέτρων στην Πατρών-Κορίνθου

Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, μεταξύ Ακράτας και Αιγίου προκάλεσε η χιονόπτωση σε συνδυασμό, με τη σύγκρουση δύο μεγάλων οχημάτων. Από τη σύγκρουση έκλεισε ο δρόμος και δημιουργήθηκε ουρά αυτοκινήτων που ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε για να προσφέρει βοήθεια σε οδηγούς και επιβάτες, που αποκλειστηκαν στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου. Ειδικότερα, τα πληρώματα 15 οχημάτων της Πυροσβεστικής από την Πάτρα, το Αίγιο και την Ακράτα, προσέγγιζαν αποκλεισμένους οδηγούς και επιβάτες και τους ενημέρωναν, πως αν θέλουν, μπορούν να τους μεταφέρουν σε ασφαλή χώρο.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε τελικά λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.