Τριήμερο: Απότομη επιδείνωση του καιρού, με χιόνια στα ορεινά

Αναλυτική πρόγνωση

Επιδείνωση του καιρού θα εκδηλωθεί από σήμερα το απόγευμα (27-10-2016) μέχρι και το βράδυ της παρασκευής (28-10-2016) με κυρία χαρακτηριστικά:

1. τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά (κυρίως τα δυτικά), την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά και βόρεια) και πιθανώς πρόσκαιρα την παρασκευή στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

2. τους ενισχυμένους ανατολικούς βορειοανατολικούς άνεμους (6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ) και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (5 με 7 βαθμούς) που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χωρά.

Παρασκευή 28-10-2016
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χωρά παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τη Στερεά (κυρίως τη δυτική) και την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και βόρεια) και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα στα νοτιά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε πτώση.

Σάββατο 29-10-2016
καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και στα νοτιά Θ μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 30-10-2016
καιρός: στα νοτιοδυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο βορειοδυτικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.