Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Άνδρο – Απειλούνται σπίτια

Ενισχύσεις από την Αθήνα φτάνουν συνεχώς στο νησί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι στον Αγ. Πέτρο της Άνδρου.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 35  Πυροσβέστες του Π.Κ. Άνδρου  αλλά και εθελοντές δασοπυροσβέστες καθώς και 10 πυροσβεστικά οχήματα. Επιπλεόν, ενισχύσεις από την Αθήνα έχουν μεταβεί ήδη στο νησί και άλλες μεταβαίνουν αυτή την ώρα στην Άνδρο, προκειμένου να συμμετάσχουν, μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις, στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Με πλοίο έφτασαν στο νησί 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και δύο εθελοντικά με έξι εθελοντές, ενώ νωρίτερα μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που θα ενισχυθούν με άλλα 20, τα οποία θα μεταφερθούν με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυρκαγιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, είναι σε πλήρη εξέλιξη και πήρε διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ στην περιοχή είναι αρκετά διάσπαρτα σπίτια που απειλήθηκαν από τις φλόγες.

Μέχρι που έπεσε το σκοτάδι έκαναν προσπάθειες από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αυτή την ώρα έχουν κοπάσει οι άνεμοι, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει κίνδυνος για τις διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ελπίζουν ότι οι επίγειες δυνάμεις, που ενισχύονται, θα καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευθούν τα σπίτια.

Σύμφωνα με το androsportal.gr, έχουν δοθεί στους πολίτες προφορικές εντολές – οδηγίες  για να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών ούτως ώστε να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο το δυνατό συντομότερα.