Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Άγιον Όρος

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στην Αθωνική Πολιτεία

Το Άγιον Όρος επισκέπτεται από την Κυριακή, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες και επιστήθιους φίλους του.

Ο κ.Μαρινάκης επισκέφθηκε τις Μονές Βατοπαιδίου, Σίμωνος Πέτρας και προσκύνησε την Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές (πρωτεύουσα του Αγίου Όρους).

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε πνευματικές συνομιλίες με μοναχούς και γέροντες της αθωνικής Πολιτείας την οποία επισκέπτεται για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια και δηλώνει ενθουσιασμένος από το αγιορείτικο τυπικό, τα κειμήλια και τη ζωή των μοναχών στο Περιβόλι της Παναγίας.

Μεταξύ των σημαντικότερων κειμηλίων που προσκύνησε ο κ.Μαρινάκης είναι η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, η αριστερά Χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Ο κ. Μαρινάκης επισκέφθηκε και τους αμπελώνες ορισμένων Μονών όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τη φύση, δοκίμασε εδέσματα και το παραδοσιακό κέρασμα, που είναι το λουκούμι και το ρακί.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr