Ένα μικρό θαύμα: Η Βίλα Αμαλίας είναι και πάλι σχολείο!

Η ανακατασκευή του κτιρίου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.

Επαναλειτουργεί το ιστορικό κτίριο της Βίλας Αμαλίας, μετά την ανακαίνιση την οποία πραγματοποίησε ο δήμος Αθηναίων, απομακρύνοντας τους καταληψίες το 2012. Πρόκειται ουσιαστικά για το παλαιό 2ο γυμνάσιο Αρρένων, το οποίο μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο σχολείο.

Το 67ο Λύκειο Αθηνών θα στεγάζεται από εδώ και πέρα στην πρώην Βίλα Αμαλία, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών.

Η ανακατασκευή του κτιρίου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2014, οπότε και υπογράφηκε η τελική σύμβαση.

Το εξωτερικό του κτηρίου ανακαινίστηκε και διατηρεί την αρχική μορφή του, όπως γίνεται και σε άλλα διατηρητέα και νεοκλασικά κτίρια. Το εσωτερικό όμως άλλαξε ρυζικά λόγω των προδιαγραφών του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων. Οι εγκεκριμένες μελέτες του ΟΣΚ περιλάμβαναν νέα διαρρύθμιση των δυο κτιρίων, σύνδεσή τους σε όλα τα επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος), ανακατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων, κατάργηση της στέγης στο ένα κτίριο και αντικατάστασή της με δώμα, τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων και συμπλήρωση με ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.

Ο Δήμος Αθηναίων μετονόμασε το σχολείο σε «2ο Λύκειο Θόδωρος Αγγελόπουλος», τιμώντας τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που υπήρξε μαθητής του ιστορικού αυτού σχολείου.