ΕΙΚΟΝΕΣ: Εκτεταμένοι βανδαλισμοί σε πλατείες του Πειραιά

Έκκληση Γιάννη Μώραλη στους πολίτες να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία

«Λυπηρό» χαρακτήρισε το φαινόμενο των βανδαλισμών της δημοτικής περιουσίας, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Πειραιά ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης. Οι εκτεταμένες φθορές και οι βανδαλισμοί παρατηρήθηκαν σε καινούργιες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, σε πλατείες και έργα αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, που υλοποιήθηκαν πρόσφατα από το δήμο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, έχουν καταστραφεί νέα παγκάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν πριν από ένα μήνα στο παραλιακό πεζοδρόμιο από την είσοδο της Μαρίνας Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας, καταστράφηκε ολοσχερώς το ποτιστικό σύστημα της πρόσφατα ανακαινισμένης πλατείας Κανάρη και καταστράφηκαν όλα τα παγκάκια, γεγονός που παρατηρήθηκε και στην ανακαινισμένη πλατεία Θεμιστοκλή. Έχουν επίσης καταστραφεί καινούργια παιχνίδια σχεδόν σε όλες τις νέες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές. Αφαιρέθηκαν κολωνάκια τα οποία είχαν τοποθετηθεί για να μην εισέρχονται οχήματα στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους στον πύργο του Πειραιά, καταστράφηκαν στην πλειοψηφία τους τα πάνελ που είχαν τοποθετηθεί για τον καλλωπισμό του εργοταξίου του Μετρό και άλλα.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με αφορμή αυτήν την κατάσταση, έκανε έκκληση ζητώντας από τους πολίτες να κατανοήσουν την ατομική ευθύνη, να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία και να απομονώσουν τα παραβατικά στοιχεία, καταγγέλλοντας τέτοιου είδους φαινόμενα τόσο στην αστυνομία όσο και στον δήμο. Ο κ. Μώραλης δεν παρέλειψε να αναφέρει τις προσπάθειες του δήμου να υλοποιεί διαρκώς έργα ανάπλασης και αναβάθμισης της πόλης, παρά τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, ενώ τόνισε, πως αυτές οι προσπάθειες για να έχουν αποτέλεσμα «πρέπει οι πολίτες να αισθανθούν ότι τους αφορά άμεσα, να συνειδητοποιήσουν ότι αφορά τη δική τους καθημερινότητα, αφορά τη δική τους ζωή. Για να γίνει ο Πειραιάς η πόλη που όλοι θέλουμε, χρειάζεται κοινή προσπάθεια».

Πηγή φωτογραφίας: peiraiasnews.gr