Πανικός στον αέρα – Σύλληψη ταραξία σε πτήση Βερολίνο – Ηράκλειο

Επιβάτης σε έξαλλη κατάσταση

Πανικός επικράτησε σε πτήση αεροσκάφους τσάρτερ της Air - Berlin που εκτελούσε δρομολόγιο από Βερολίνο προς Ηράκλειο όταν έκπληκτοι οι επιβάτες είδαν επιβάτη, λίγο μετά την απογείωση, να σηκώνεται όρθιος και σε έξαλλη κατάσταση (πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ) να φωνάζει και να χειρονομεί σε καθαρά γερμανική διάλεκτο.

Μετά τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών επικράτησε αναστάτωση, έως ότου διευκρινιστεί τι είχε συμβεί. Όταν μάλιστα άρχισε να κινείται απειλητικά από το πίσω μέρος του αεροπλάνου, προς τα μπρος και προς επιβάτες, ξαφνικά συνέβη το αναπάντεχο, για όλους τους συνεπιβάτες της πτήσης, ανάμεσα τους και Έλληνες που ταξίδευαν και μας έστειλαν το σχετικό οπτικό υλικό.

Ένας άνδρας που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαίνονταν ως κανονικός επιβάτης, σηκώθηκε και με γρήγορες όσο και «επαγγελματικά» επιδέξιες κινήσεις, ακινητοποίησε τον «εκτός εαυτού» επιβάτη, τον έριξε στο πάτωμα του αεροσκάφους και αμέσως του πέρασε και χειροπέδες! Κάπου εκεί, έληξε χωρίς απρόοπτα η «περιπέτεια» των επιβατών της πτήσης, ενώ από το πιλοτήριο ο κυβερνήτης, την ώρα που το αεροσκάφος προσέγγιζε το αεροδρόμιο Ηρακλείου για να προσγειωθεί, μέσω Πύργου Ελέγχου, ειδοποιούσε την Αστυνομία του Αεροδρομίου.

Λίγο αργότερα όπως φαίνεται καρέ - καρέ στο βίντεο ντοκουμέντο του neakriti.gr ο «ταραξίας» οδηγήθηκε από  αστυνομικούς του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» Ηρακλείου, στο τμήμα εντός του αερολιμένα. Ωστόσο δεν κρατήθηκε και αποχώρησε αφού δεν υπεβλήθη μήνυση από κανένα και έχοντας συνέλθει προφανώς και από την επήρεια του αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου που μίλησε στο neakriti.gr ο άνδρας που πέρασε χειροπέδες στον ταραξία ήταν αστυνομικός που ταξίδευε  για  διακοπές στην Κρήτη. Είναι όμως πιθανόν, αυτή είναι να είναι η «επίσημη» εκδοχή και για λόγους ασφαλείας, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία, οι εκεί αρχές να έχουν λάβει ειδικά μέτρα για τις πτήσεις τους, όπως και σε άλλες χώρες.

Είναι δηλαδή πιθανόν, αστυνομικοί με προκάλυψη ταξιδιώτη, να βρίσκονται εντός πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού. Ιδίως τους θερινούς μήνες που χιλιάδες Γερμανοί διακινούνται σε τουριστικές περιοχές για τις διακοπές τους.