Στην Ελλάδα για διακοπές ο Mr Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον αφίχθη με κοστούμι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Η Βρετανία οδεύει ολοταχώς προς την έξοδό της από την ευρωπαϊκή «αγκαλιά», εξέλιξη στην οποία έβαλε λυσσαλέα το... χεράκι του. Παρ' όλα αυτά, αν και πρωτοστάτης της καμπάνιας υπέρ του Brexit, δεν δείχνει τόσο πρόθυμος να διακόψει οριστικά κάθε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και -ιδίως- τις ομορφιές της.

Ο λόγος για τον αμφιλεγόμενο Μπόρις Τζόνσον, προσφάτως διορισθέντα υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, ο οποίος αφίχθη το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσει τις διακοπές του στις παραλίες της Β. Ελλάδας.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με την πρωινή πτήση της EasyJet από το Λονδίνο, στις 11:30, παρέα με την κόρη και τον γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο κ. Τζόνσον ήταν ιδιαίτερα φιλικός και χαλαρός με τους επιβάτες και το πλήρωμα, βγάζοντας μαζί τους αρκετές σέλφι. Μάλιστα, ο «Mr Brexit» κράτησε χαμηλό προφίλ κατά την άφιξή του και περίμενε μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες, ως... κοινός θνητός, να παραλάβει τις αποσκευές του, με την παρουσία του να μη γίνεται καν αντιληπτή από τους υπαλλήλους του αερολιμένα.
Ο πιθανότερος προορισμός που επέλεξε για τις διακοπές του είναι η Χαλκιδική.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, γνωστός για τη χαρακτηριστική του... κόμμωση, αν και επέλεξε τη χώρα μας για διακοπές δεν είναι και πολύ θερμός φίλος της Ελλάδας. Την περίοδο της συζήτησης στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Σόιμπλε. Ερωτηθείς τότε αν πρέπει να κουρευτεί το χρέος της Ελλάδας, ανέφερε: «Οι Έλληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ, χωρίς ερώτημα. Τους κακομοίρηδες. Και θα φύγουν στο τέλος. Αν διαγράψεις χρέος, τι μπορείς να πεις στις άλλες χώρες που βίωσαν τη μιζέρια; Αυτό είναι ένα από εκείνα τα προβλήματα στα οποία δεν υπάρχει πραγματική λύση».

Όταν, δε, ο Τζορτζ Κλούνεϊ τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, προκάλεσε την οργή του Μπόρις Τζόνσον, που παρομοίασε τον ηθοποιό με τον...Χίτλερ.
 
Και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας αύριο στη Θεσσαλονίκη
 
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη έφθασε για ιδιωτική επίσκεψη και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Χοβίκ Αμπραχαμιάν με ιδιωτικό αεροσκάφος και μεγάλη συνοδεία.