Πώς περιγράφει ο φρουρός του Κορυδαλλού τη δολοφονία Φύσσα

Όπως είπε ο μάρτυρας ανέλαβε τον ρόλο ενός άτυπου διαμεσολαβητή μεταξύ των δυο παρεών

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε ο άνθρωπος που φέρεται να έπαιξε το ρόλο του "διαμεσολαβητή" τα όσα συνέβησαν , μεταξύ της παρέας του Παύλου Φύσσα και της ομάδας που τους περίμενε έξω από την καφετέρια "Κοράλι" το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας .  Ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού Δημήτρης Χατζησταμάτης αφηγήθηκε πως επιχείρησε να προσεγγίσει τις δυο παρέες σε μια προσπάθεια , όπως είπε, να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο καθώς ο ίδιος πίστευε πως ήταν αντιμέτωπος με κόντρα που είχε σχέση "με το ποδόσφαιρο και όχι με τα πολιτικά ".
Ο μάρτυρας εξέφρασε την εκτίμηση πως το χτύπημα που δέχτηκε ο Παύλος Φύσσας  ήταν "από εκπαιδευμένο άνθρωπο".
"Είδα τρια πρόσωπα στη Παύλου Μελά  . Ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα, φορούσαν μαύρα ρούχα. Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι στη Χρυσή Αυγή.  Είχα ξαναδεί τους δυο, μια φορά" είπε ο μάρτυρας περιγράφοντας τι είδε  τη στιγμή που βγήκε από την καφετέρια " Κοράλι"μου που έβλεπε και ο ίδιος τον αγώνα.

Πρόεδρος: Πώς ήταν αυτοί οι άνθρωποι;
Μάρτυρας : Ο ένας ήταν μελαχροινός, ο άλλος ήταν στο ύψος μου, ο τρίτος φαίνονταν γυμνασμένος. Ήταν εκεί γύρω στα 35. Ο ένας που ήταν και πιο γεροδεμένος πρέπει να είχε ξυρισμένα μαλλιά.
Πρόεδρος: Οι άλλοι ποιοι ήταν;
Μάρτυρας: Είδα ένα ψηλό άνδρα, που αργότερα έμαθα ότι ήταν ο Παύλος Φύσσας. Μαζί του ήταν μια  κοπέλα και δυο ακόμη άνδρες. Κοιτάγανε προς τους άλλους τρεις χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταραχή. Πίστευα ότι στραβοκοιτάχτηκαν για το ποδόσφαιρο.

Όπως είπε ο μάρτυρας ανέλαβε τον ρόλο ενός άτυπου διαμεσολαβητή μεταξύ των δυο παρεών. " Στόχος μου ήταν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην έλθουν σε επαφή οι δυο ομάδες". Πλησίασε , όπως είπε, την παρέα του Π. Φύσσα. "Τους λέω τι έγινε; Και εκείνος μου απαντά " κοίτα εδώ πάνω" και μου δείχνει τους τρεις, οι οποίοι είναι στη μέση του δρόμου με μια υπερένταση. Πήγα προς το μέρος τους με το μηχανάκι μου".

Πρόεδρος: Πως καταλάβατε ότι ήταν σε υπερένταση;
Μάρτυρας: Δεν υπήρχε ηρεμία. Μίλησα με έναν και απ ότι έμαθα μετά αυτός λεγόταν Άγγος. Εγώ δεν τους ξέρω προσωπικά.
Εισαγγελέας: Φάνηκε ότι με τη διαμεσολάβησή σας τα πνεύματα πήγαν να ηρεμήσουν. Τι άλλαξε;
Μάρτυρας: Κάποιος νεαρός αποκόπηκε από την παρέα του Παύλου Φύσσα  γύρισε πίσω τους κοίταξε και τους φώναζε.
Πρόεδρος: Πως ήταν ο άνδρας αυτός με τον οποίο μιλήσατε;
Μάρτυρας: Ταραγμένος, φορούσε μια μαύρη μπλούζα. Ήταν λίγο πιο ψηλός από εμένα. Τους λέω " όπα ρε μάγκες τι έγινε; Θα τσακωθείτε τώρα; ...Ο ένας είχε ένα τηλέφωνο και συνέχεια έβριζε. Μιλούσε στο τηλέφωνο και έβριζε . Θα σας γ.... φώναζε για να τους ακούσουν οι άλλοι.

"Εγώ να βοηθήσω ήθελα να τους ηρεμήσω. Αν ήταν η Χρυσή Αυγή θα τις έτρωγαν. Λέω στο Φύσσα πήγαινε στην ευχή του Θεού τι ψάχνεις.Και εκείνος μου λέει είναι της Χρυσής Αύγης.

Το πήγαινε έλα στις δυο παρέες  συνεχίστηκε : "Είπα σε ένα παλικάρι σκάσε ρε μ... τι μαγκιές είναι αυτές θα σε γ... Μου λέει δεν τους ακούς. Του λέω κάτσε εδώ. Και τι έγινε; Μια κοπέλα που ήταν δίπλα στο Φύσσα φώναξε: δεν τους φοβόμαστε άμα θέλουν ας έρθουν. ..". Την ίδια ώρα, όπως είπε , παρατήρησε ένα άνδρα της ομάδας των ανδρών με τα μαύρα που " κουνούσε  επιδεικτικά ένα  στυλιάρι" . " Άκουσε  ένα σύνθημα "δεν θα περάσει  ο φασισμός".
Εκείνη την ώρα όπως κατέθεσε ο μάρτυρας έφτασαν  δυο μηχανές της ομάδας  ΔΙΑΣ . "Μου λέει ο οδηγός "τι είσαι συ" Λέω συνάδελφος . Μου λέει ένας αστυνομικός το "Κοράλι" το ξέρεις . Του απαντώ " ναι το ξέρω",  μου λέει "τι έγινε;" και του λέω κάτι σκ...γαύροι  έχασαν και βγήκαν έξω να πλακωθούν. Τότε το σκηνικό άλλαξε  . Βλέπω καμία εικοσαριά  άτομα με κράνη...  Ακούμε ποδοβολητό , βλέπω 20 άτομα ομοιόμορφα ντυμένους με με μαύρες μπλούζες,  κρατούσαν κράνη. Το ποδοβολητό ήταν συνταγμένο. Ο ήχος είχε ρυθμό. Ήταν κάτι που ήταν δουλεμένο. Ήταν μια ομάδα που γνωριζόταν.

Πρόεδρος: Έλεγαν κάτι;
Μάρτυρας : Είπαν  νάτος  εκεί είναι. Θα σας γ... ρε μ.... Είδα τους  κυνηγάνε και μετά τους έχασα.
Πρόεδρος: Αυτοί οι 20 πέρασαν μπροστά από τις μηχανές της ΔΙΑΣ;
Μάρτυρας : Τους ακολούθησαν.
Πρόεδρος: Φρόντισαν , οι αστυνομικοί ,να κάνουν κάτι εκτός από το να ακολουθήσουν; Όταν άκουσαν εκείνα τα ποδοβολητά έκαναν κάτι;
Μάρτυρας : Πιστεύω σοκαρίστηκαν.
Πρόεδρος: Το τι έγινε με τον Π. Φύσσα το βλέπατε;

Ο μάρτυρας περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του για να βοηθήσει τον Παύλο Φύσσα μετά το χτύπημα που ειχε δεχθεί.

"Με το που φτάνω πάνω από το θύμα μου λέει μια κοπέλα "δικός τους είσαι".  Της λέω "κοπέλα μου ηρέμεσε". Κάλεσα ασθενοφόρο, της λέω , μην ανυσηχείς όλα καλά θα πάνε. Το παράδοξο είναι ότι δεν υπήρχε αίμα. Είχε μόνο μια μικρή ροή αίματος. Άρχισα να τρίβω τον Φύσσα και σκέφτηκα να του βγάλω τα παπούτσια. Άρχισα  και του μιλάω. Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μισή ώρα να έρθει,  ίσως και παράπανω" . Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του μάρτυρα οταν , όπως είπε, σήκωσε την μπλούζα του 34 χρόνου μουσικού για να δει το τραύμα του.
"Είχε ένα τραντάφυλλο  στο στήθος, είχε ανοίξει, ήταν στεγνό χωρίς αίμα..."
Η καταθεση του μάρτυρα διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα. Και αυτό γιατί το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση και των 18 κατηγορουμένων στην υποθεση της δολοφονίας Φύσσα  για να κληθεί  ο μάρτυρας να αναγνωρίσει ενδεχομένως κάποια από τα πρόσωπα που είδε το βραδυ της δολοφονίας .
Αξίζει να σηκωθεί πως σημερα στο εδώλιο κάθισαν  οι 14 κατηγορούμενοι.