Αγρότες – Σύνταγμα: Τρακτέρ και φωτιές μπροστά στη Βουλη

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 10.000 αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν παρατάξει μπροστά από τη Βουλή περίπου 20 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας.

Οι αγρότες άναψαν φωτιά με ξερά κλαδιά στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ στην πλατεία έχουν στήσει από το απόγευμα τις σκηνές τους, αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν εκεί το Σαββατοκύριακο.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική ενώ έχει αποσυρθεί η φρουρά των ευζώνων από το Μνημείο. 

Εν τω μεταξύ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της. Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας "με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω", προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες ζητούν την "απελευθέρωση" των συναδέλφων τους που έχουν μπλοκαριστέι στο Χαϊδάρι, για να καταφέρουν να έρθουν στο συλλαλητήριο ενώ συνεχώς καταφτάνουν στο κέντρο αγρότες από όλη την Ελλάδα

 Νωρίτερα, μαζί τους ενώθηκαν οι συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και του ΠΑΜΕ (πλατεία Κάνιγγος) από γιατρούς, δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς κλειστή είναι η Συγγρού από το ύψος της Φραντζή, η Πειραιώς από την οδό Κολωνού και η Βασ. Σοφίας από το Χίλτον.

Φωτογραφίες και βίντεο από το φωτορεπόρτερ του news, Γιάννη Κέμμο

Αγρότες: Με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω

Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας "με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω", προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, συμμετέχουν περίπου 10.000 αγρότες. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συμβολική πορεία τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, από το μπλόκο της Νίκαιας.