Κόβονται οι δρόμοι της Ελλάδας: Πού στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Στα άκρα τραβούν οι αγρότες την κόντρα με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αλλά και τα νέα φορολογικά μέτρα που – όπως υποστηρίζουν- πλήττουν το εισόδημα τους. Από τις 12 το μεσημέρι σήμερα η Ελλάδα κόβεται στα δυο αφού οι αγρότες κλείνουν τη διέλευση των Τεμπών. Ο αποκλεισμός θα γίνει μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως υποστηρίζουν αυτή είναι μόνον μια μικρή πρόγευση καθώς από Δευτέρα σχεδιάζουν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των λιμανιών και αεροδρομίων.

Πού στήνουν μπλόκα οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα

Από τις 12 το μεσημέρι σήμερα και για 24 ώρες θα κλείσουν οι εθνικές οδοί και οι παράδρομοι σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ . Οι αγρότες θα αποκλείσουν τις εθνικές οδούς σε Κερδύλια, Χρυσούπολη, Νησέλι, Κατερίνη, Τέμπη, Νίκαια, Βοιωτία, Ισθμό Κορίνθου, Κρυσταλλοπηγή και στον κόμβο του Μπράλου.

Στο Κάστρο Βοιωτίας ο δρόμος θα μείνει κλειστός από τις 8 το πρωί έως τις 17:00, αλλά θα είναι ανοιχτοί οι παράδρομοι.

Ανοιχτός θα παραμείνει τελικά ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τριπόλεως μέχρι και τις 18:00 το Σάββατο, όπως αποφάσισαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί και προκειμένου να μην ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

Οι αγρότες σχεδίαζαν αρχικά να κλείσουν τον δρόμο τα μεσάνυχτα, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να μείνουν στο μπλόκο με τον αυτοκινητόδρομο ανοικτό έως τις 18:00 το Σάββατο, όταν και θα τον αποκλείσουν επ’ αόριστον, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης.

Μπλόκο στήθηκε και στη γέφυρα του Ευρώτα, στην είσοδο της Σπάρτης, αγρότες των γύρω χωριών με περίπου 50 τρακτέρ.

Στο Αίγιο ο δρόμος κλείνει καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:00 ενώ τις ίδιες ώρες αποκλείεται η εθνική οδός και στο ύψος του Πύργου.

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου ο εθνικός δρόμος στο ύψος του Κεφαλόβρυσου θα παραμείνει κλειστός έως τις 12 το μεσημέρι.

Αποκλεισμός και τα τελωνεία

Αποκλεισμένα θα είναι από σήμερα τα τελωνεία στην Εξοχή, στους Ευζώνους, την Κρυσταλλοπηγή, τη Νίκη, τον Προμαχώνα, το Ορμένιο, τις Καστανιές και τους Κήπους.