Ο σκύλος φύλακας – άγγελος της Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της

Ο Μάικ είναι ένα κουτάβι Λάμπραντορ Ριτρίβερ και αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα δηλαδή σε 15 μήνες από τώρα θα γίνει ο πολύτιμος φύλακας - άγγελος της Ασπασίας Μπόγρη της νεαρής κοπέλας που νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπεία «Animus» εδώ και δυόμιση χρόνια καθώς στις 12 Αυγούστου του 2013 πυροβολήθηκε τρεις φορές στο κεφάλι της από τον ίδιο της τον πατέρα στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους για λόγους εκδίκησης, επειδή τον χώρισε η μητέρα της.

Ο Μάικ, που είναι τώρα ένα κουτάβι μόλις 10 μηνών, θα εκπαιδευτεί και θα γίνει σκύλος – βοηθός από την Ελένη Παλάγκα ιδρύτρια του υπό σύσταση μη κυβερνητικού οργανισμού «Nina Service Dog» η οποία έχει εκπαιδευτεί στις Η.Π.Α. και στον οργανισμό «4 Paws for Ability».

Η κα Παλάγκα, που μίλησε στο zoosos.gr, εξήγησε ότι χθες, Τετάρτη, έγινε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του Μάικ με την Ασπασία στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και μας περιέγραψε τη μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε ο σκύλος στην κυριολεξία να γίνει ο φύλακας - άγγελος της ασθενούς.

Ο Μάικ θα εκπαιδευτεί καταλλήλως ώστε να προειδοποιεί για επερχόμενες κρίσεις πανικού ή άλλες κρίσεις και να ειδοποιεί – την χειρίστρια του την μητέρα της Ασπασίας την Σπυριδούλα Φατούρου – για την εκδήλωση αποφρακτικής άπνοιας, επεισόδια που μοιάζουν με επιληπτικά και κρίσεις μετατραυματικού στρες.

«Αυτή η πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ τους ήταν πολύ σημαντική. Τόσο οι ψυχολόγοι του κέντρου όσο και η μητέρα της είχαν ενημερώσει την Ασπασία για τον ερχομό του σκύλου και εκείνη φάνηκε πραγματικά χαρούμενη με το που τον είδε, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώθηκε γύρω της εξαιτίας του Μάικ πολύ κόσμος και αυτό είναι κάτι που δεν της αρέσει.

Τα τραύματα Ασπασίας δεν της επιτρέπουν να κινείται, ούτε να κινεί τα χέρια της όμως ευτυχώς τρέφεται κανονικά με αλεσμένη τροφή και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ η επικοινωνία της με όσους την φροντίζουν γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τα μάτια αφού δεν μιλάει.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα και δείτε φωτογραφίες στο zoosos.gr