Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Π. Φύσσα στο Κερατσίνι

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στη μεγάλη αντιφασιστική εκδήλωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη και Γρ. Λαμπράκη. Ομάδες κουκουλοφόρων συγκρούστηκαν με αστυνομικούς πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες. Σημειώθηκαν οδομαχίες και οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών.

Στην πορεία υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, άγνωστοι εισέβαλαν και σε σουπερμάρκετ γνωστής αλυσίδας και προκάλεσαν φθορές. Επιπλέον σε κατάστημα επί της Παναγή Τσαλδάρη άγνωστοι μπήκαν και έκλεψαν κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια προσπάθησαν να το κάψουν χωρίς επιτυχία.

 

Έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ κλειστό είναι ένα από τα κυκλοφοριακά ρεύματα προς Αθήνα στην Γρ. Λαμπράκη. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία στην Παναγή Τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην Πλατεία Ζαρντέν.

Στις σημερινές συγκεντρώσεις συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, των Λογιστών Πειραιά, της Ιδιωτικής Υγείας, των Επαγγελματιών Οδηγών, το Παράρτημα Οικοδόμων, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ Πειραιά.