Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες σε οικόπεδο του Ελαιώνα, στον Βοτανικό, όπου θα δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας για τη μετεγκατάσταση των Αφγανών προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως. 
Ο χώρος βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές.  

Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, απατώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως θα γίνει σε τμήμα οικοπέδου, περίπου 40 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό». 

Ανέφερε επίσης ότι «η μετεγκατάσταση θα γίνει σε λίγες ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες προετοιμασίας του χώρου».

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι παραχωρεί την έκταση προκειμένου να «συμβάλει στον τερματισμό της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως», με συγκεκριμένες προϋποθέσεις: 

  • Η εγκατάσταση αυτή να είναι προσωρινή (έως ότου δηλαδή γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές σε δημόσια κτίρια τα οποία έχει ήδη δεσμεύσει για τον σκοπό αυτό η Πολιτεία)
  • Να εξασφαλιστούν υποδομές ανοιχτής φιλοξενίας
  • Να υπάρχει αστυνομική φύλαξη και
  • Να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.