Ο νεαρός Έλληνας που ζωγραφίζει στα ευρώ το δράμα της κρίσης

Ο νεαρός Στέφανος πήρε ένα μαύρο στυλό... και άρχισε να ζωγραφίζει... καμβάς του δεν ήταν κάποιος πίνακας ή χαρτί αλλά χαρτονομίσματα ευρώ! Ο 29χρονος ζωγραφίζει πάνω στα χαρτονομίσματα όσα βλέπει γύρω του να φέρνει η κρίση: άνθρωποι να τρέχουν μαζικά να εγκαταλείψουν τη χώρα, απολυμένοι να πετάγονται στο δρόμο όπως όπως από τους εργοδότες, ένας άνθρωπος που απαγχονίζεται, κρεμασμένος από μια γέφυρα, αντιεξουσιαστικές ταραχοποιές ομάδες που μουτζουρώνουν τα πάντα... Και πολλά άλλα!

Όπως λέει στην εφημερίδα Wall Street Journal, όλα ξεκίνησαν όταν πέρυσι που παραθέριζε στην Αίγινα, άκουσε την είδηση της αυτοκτονίας ενός συμπατριώτη μας που δεν άντεξε υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων.

Ο Στέφανος, γραφίστας και καλλιτέχνης, αποφάσισε να αποτυπώσει τα συναισθήματά του στο ίδιο το σύμβολο της κρίσης: το ευρώ, που εκλείπει από τα πορτοφόλια των Ελλήνων, προκαλώντας μύρια δεινά. "Τα συναισθήματά μου είναι τόσο δυνατά που δεν μπορούσε να τα αγνοήσω. Τώρα πήρε ένα στυλό και ζωγράφισα ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ", εξηγεί ο ίδιος στη Wall Street Journal. "Εμπνέομαι από όσα ακούω στις ειδήσεις και μετά τα καταγράφω στο χαρτονόμισμα" προσθέτει.

Κανένα χαρτονόμισμα δεν έχει αφήσει ανέπαφο από τη μαύρη πένα του: έχει ζωγραφίσει από 5ευρα μέχρι 500ευρα.

Να σημειωθεί ότι από νομικής άποψης, το να ζωγραφίζει κανείς χαρτονομίσματα θεωρείται παράνομο αφού αποτελούν είδος δημόσιου εγγράφου.

Αυτό δεν φαίνεται πάντως να πτοεί το Στέφανο που οι δημιουργίες του φιλοξενούνται ως και στο Βρετανικό Μουσείο στη μόνιμη συλλογή νομισμάτων του.