Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε καταναλώσει αλκοόλ λίγο πριν εξαφανιστεί

Νέα τροπή στην υπόθεση δίνει το στοιχείο που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με αυτά στο αίμα του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ στα σπλάχνα του.

Ο άτυχος σπουδαστής, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά από αυτό, φαίνεται να έχει καταναλώσει σχετικά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πιθανόν τσικουδιά. Αυτή η διαπίστωση δίνει νέα τροπή στις έρευνες, καθώς οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αναζητούν ξανά τους μάρτυρες που ήταν παρόντες στο εστιατόριο, για να εξακριβώσουν αν είχε πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, αποφασισμένος να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, να θέλησε να βρει δύναμη για την πραγματοποίησή του, μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ.

Στο μεταξύ η Μαρία Γιακουμάκη στην ερώτηση του αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου αν έχει κάτι άλλο να προσθέσει στην κατάθεσή της απάντησε: "Πιστεύω ότι οι παραπάνω συμφοιτητές του Βαγγέλη συμπεριφέρονταν βίαια στο γιο μου, με πρόθεση και γνώριζαν ότι με τις πράξεις τους αυτές του δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα". Με αυτή τη φράση της αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικής δίωξης για συμμετοχή σε αυτοκτονία, καθώς ο δράστης επιδιώκει το αποτέλεσμά της με βίαιες συμπεριφορές.

"Είχα εφησυχάσει" είπε η Μαρία Γιακουμάκη σχετικά με όσα ακραία "αστεία" συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή, με στόχο το γιο της. Η χαροκαμένη μητέρα γνώριζε κάποια από αυτά τα περιστατικά των συμφοιτητών του Βαγγέλη, όπως αυτό που τον είχαν κάνει... juke box, και είχε παρέμβει για την αλλαγή δωματίου του, παρότι ο γιος της τα απέδιδε σε "πλάκα" που έκανε με τους φίλους του. Με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, πίστευε ότι ο γιος της, με τον οποίο είχε καθημερινή επαφή, δεν είχε παρόμοια πειράγματα θεωρώντας πως αυτά είχαν λήξει με την... αλλαγή δωματίου.

"Ζητούσαν ονόματα"

Η Μαρία Γιακουμάκη προσήλθε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου και κατέθεσε στο πλαίσιο της δικογραφίας που αφορά την ΕΔΕ, την οποία είχε διενεργήσει κλιμάκιο του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή και τις τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης.

"Επί της ουσίας έγινε επιβεβαίωση των προηγούμενων καταθέσεών μας. Στάθηκαν λίγο παραπάνω στο ερώτημα αν η μητέρα του Βαγγέλη γνώριζε κάποιον ή κάποιους από αυτούς που δημιουργούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα προβλήματα στη σχολή και στον Βαγγέλη, κάτι στο οποίο δεν μπορούσε να δώσει απάντηση αφού δεν γνώριζε κάτι παραπάνω" ανέφερε συγγενικό πρόσωπο της μητέρας.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ποινικής δικογραφίας που αφορά το θάνατο του γιου της και τις απαντήσεις της στο σχετικό "ερωτηματολόγιο" που έχουν γράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολύ πιθανότατα θα τις δώσει μετά το Πάσχα. Ο αρμόδιος εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου παιδιού να καταθέσει τελευταία, όταν έχουν ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

"DNA από τα νύχια"

Το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη ταυτοποιείται μόνο στα δύο... κομποσκοίνια που φορούσε στο χέρι του, στα ρούχα, στα εσώρουχα, στις κάλτσες, στα παπούτσια και ένα μπουκάλι νερό, όπως καταγράφει το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν εντοπίζεται σε αυτά γενετικός τύπος άλλου ατόμου, ενώ το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα προκύπτει στους ελέγχους ταυτοποίησης και από τα νύχια του, απ' που ελήφθη δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε επαφή-συμπλοκή με άλλο άτομο.

Τα στελέχη του ελληνικού... CSI καταγράφουν στην έκθεσή τους πως πάνω στο μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά και στα κλειδιά που βρέθηκαν στο σημείο εντοπισμού του δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα ταυτοποίησης γενετικού υλικού. Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης αναμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.