Καταλήψεις συμπαράστασης στον Ρωμανό σε όλη την Ελλάδα

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το απόγευμα το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, από ομάδα αντιεξουσιαστών αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, οι οποίοι αρνούνται να βγουν από το κτίριο.

Η κατάληψη εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου.

 Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτιρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές. Ωστόσο, έξω από το κτίριο βρίσκονται παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ενταση επικρατεί και στο κέντρο της Πάτρας όπου, αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών - στο κέντρο της Πάτρας – ύστερα από πορεία συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό, στους δρόμους της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησαν το μεσημέρι σε κατάληψη του κινηματογράφου “Ολύμπιον”, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υπό κατάληψη τελεί, επίσης από χθες, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.