Αμφίπολη: Ο μυστηριώδης τάφος από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η Αμφίπολη δίνει στους Έλληνες ελπίδα! Στο παραπάνω συμπέρασμα -και όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς την πληθώρα δημοσιευμάτων για τον τάφο στο λόφο Καστά των Σερρών και το τεράστιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης- κατέληξε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στο δημοσίευμα που εξέδωσε το Reuters, με τίτλο "Ο μυστηριώδης τάφος που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρατάει τους Έλληνες σε ομηρία", αναφέρεται ότι η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη "πέρασε από την αφάνεια στην αναγνώριση μετά την ανακάλυψη ενός μαρμάρινου τάφου στην Αμφίπολη που χρονολογείται από την εποχή του Μ. Αλέξανδρου".

Σημειώνει, για να δικαιολογήσει τα γραφόμενα, ότι η κυρία Περιστέρη, μόνο κατά τον τελευταίο μήνα, βραβεύτηκε 3 φορές.

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες θεωρίες, το Reuters σημειώνει ότι o τύμβος μπορεί να είναι η τελευταία κατοικία της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της μητέρας του ή κάποιου από τους στρατηγούς ή απογόνους του.

"Μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, πολιτικών αναταραχών και διεθνούς ταπείνωσης λόγω του μνημονίου, οι Έλληνες ψάχνουν απεγνωσμένα για ήρωες και ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει για κάποια καλά νέα", αναφέρει στο πρακτορείο ο κοινωνιολόγος του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, Χρήστος Κεχαγιάς.

Ο κύριος Κεχαγιάς προσθέτει ότι το μνημείο που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη "δίνει στους Έλληνες μια ελπίδα παρά τον μεγάλο αγώνα που κάνουν για να επιβιώσουν".

"Πρόκειται για το "ιερό δισκοπότηρο" που θα τους επανασυνδέσει με μια περίοδο δύναμης και δόξας", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, "οι ιστορίες για την Αμφίπολη πωλούνται σαν... ζεστά κουλούρια, ενώ την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά αντιδρούν με την πολιτική χροιά που έχει δώσει στην ανασκαφή η κυβέρνηση".