Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε,αργά το μεσημέρι, το ογκώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ), στην Αθήνα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι πως η εργατική τάξη μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση αρνούμενη να «ζει με ψίχουλα» και λέγοντας «όχι στην μοιρολατρία και την υποταγή» διεκδικώντας την «ζωή της ολόκληρη»,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, το συλλαλητήριο είχε στόχο "να στείλει ένα μήνυμα πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν δέχονται να ζήσουν με ψίχουλα, παλεύουν και διεκδικούν, προετοιμάζονται για γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη".

Tο ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς και την "κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις".

Στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ απηύθυναν χαιρετισμό άνεργοι, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών, ενώ εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Σωματείων Βάσης της Ιταλίας και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας μίλησε ο Πιέρ Πάολο Λεονάρντι.

Επίσης, το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στο οποίο συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚ Τουρκίας, έστειλε ψήφισμα συμπαράστασης στην εργατική τάξης της Τουρκίας, καθώς και στους πέντε Κουβανούς που κρατούνται ακόμα σε φυλακές των ΗΠΑ.

Τέλος το συλλαλητήριο απηύθυνε κάλεσμα σε απεργία αύριο, Κυριακή στον κλάδο του εμπορίου.

Φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος