Μαρτυρία: Έβλεπα ανήμπορος να παρασύρουν τα νερά τη μητέρα μου

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

"Αφού τελειώσαμε τα ψώνια μας, προσπαθήσαμε να φύγουμε από το σούπερ μάρκετ. Παρόλ' αυτά δεν τα καταφέραμε. Τα ορμητικά νερά δεν άφηναν το αυτοκίνητο να βγει από τη ράμπα. Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να ανεβούμε με τα πόδια, ενώ το κύμα που ερχόταν παρέσυρε τη μητέρα μου". 

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο news.gr και το Γιάννη Κέμμο, ένας από τους πελάτες του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, ο οποίος εγκλωβίστηκε χθες το βράδυ στο χώρο υπόγειας στάθμευσης, από τα νερά που πλημμύρισαν το πάρκινγκ, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. 

"Έβλεπα τη μητέρα μου να παρασύρεται ανήμπορη από τα νερά κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μετά από πολύ προσπάθεια και πάλη με τα στοιχεία της φύσης, καταφέραμε να βγούμε έξω. Δεν με ενδιαφέρει που καταστράφηκε το αυτοκίνητό μου. Το μόνο που υπολογίζω είναι το γεγονός ότι καταφέραμε να βγούμε σώοι έξω και η περιπέτειά μας είχε αίσιο τέλος", συνεχίζει την περιγραφή του ο ίδιος άνθρωπος. 

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νεροποντής η στάθμη του νερού στο πάρκινγκ ξεπέρασε τα δύο μέτρα, κάλυψε την είσοδο. Την ίδια ώρα στο χώρο στάθμευσης υπήρχαν 12 παρκαρισμένα οχήματα, ενώ αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για εγκλωβισμένους ανθρώπους. Οι πυροσβέστες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προσπάθεια να αντλήσουν όλο το νερό, μια επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε αρκετή ώρα μετά.

Σημειώνουμε ότι το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις για βοήθεια από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ στην Αττική επιχειρούσαν 70 οχήματα με 150 πυροσβέστες.