Η απολογία του διευθυντή γιατρού του Ευαγγελισμού για το φακελάκι

Απολογήθηκε, με υπόμνημα έξι σελίδων ο ιατρός καρδιοχειρούργος του Ευαγγελισμού, που κατηγορείται ότι ζήτησε "φακελάκι" για να υποβάλει ασθενή σε εγχείριση και τελικά εκείνος απεβίωσε.

Ο γιατρός αρνήθηκε, στην απολογία του, όλες τις κατηγορίες, τόσο ότι ζήτησε το "φακελάκι", όσο και ότι εκβίαζε την οικογένεια του ασθενούς για να πάρει τα "μαύρα" χρήματα.

Ο διευθυντής της Α' καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού ισχυρίζεται ότι αφού ενημέρωσε την αδερφή του καρδιοπαθούς "για την πορεία του αδερφού της, τον τρόπο αντιμετώπισης και τις πιθανότητες αποτυχίας, εν συνεχεία εκείνη έβγαλε από την τσάντα της ένα πακετάκι από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τυλιγμένα με λάστιχο και τα άφησε πάνω στο γραφείο μου".

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, όπως εξηγεί στην απολογία του, βρέθηκαν στην τσέπη του καθώς κάποιος χτύπησε την πόρτα και τότε, όπως αναφέρει σε πρώτο ενικό πρόσωπο: "Αμέσως πήρα τα χρήματα και τα έβαλα στην τσέπη, γιατί δεν ήθελα για ευνόητους λόγους να είναι σε κοινή θέα, με σκοπό να τα επιστρέψω. Αλλά δεν πρόλαβα γιατί μπήκε η Αστυνομία και τα βρήκε στην τσέπη μου".

Η απολογία θα εξεταστεί από το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας. Η αδερφή του καρδιοπαθούς ο οποίος λίγες μέρες μετά το χειρουργείο απεβίωσε ισχυρίζεται πως η ημερομηνία για την επέμβαση ορίστηκε μόνο αφού έδωσε τα χρήματα στον γιατρό.