Δίκη Φαίης: Άνανδρος ο γιος μου, λέει ο πατέρας του κατηγορούμενου

Με την κατάθεση του πατέρα του κατηγορούμενου Βαγγέλη Στεφανάκη συνεχίστηκε την Τρίτη 27 Μαΐου η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπάχλα, τον Απριλίο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Ο Μανώλης Στεφανάκης, στην κατάθεσή του μίλησε για τον χαρακτήρα του γιού, που ήθελε να γίνει μοντέλο.

Ο γιος του, πάντως, σε προηγούμενη ημέρα της δίκης, έχει διαψεύσει την αδερφή της Φαίης, η οποία είχε τονίσει ότι εκείνος την εκβίαζε με ύπαρξη ροζ βίντεο, υποστηρίζοντας ότι "δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο".

"Μεγάλωσα τα παιδιά μου μαθαίνοντας τα να αγαπούν όλο τον κοσμο. Το σπίτι ηταν ανοιχτό για ολους. Πρώτα ηρθε η Μαρία Ελένη. Τον έφερνε με το αμαξι για να αλλαξει ρούχα και να πλυθεί. Μετά έφερε τη Φαίη. Την είχα δει περίπου δέκα φορές. Συζητούσαμε να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν κατι στην Κρήτη που εχω κατι γκαρσονιέρες", είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας του Βαγγέλη Στεφανάκη.

"Σήκωσε το χέρι και χτυπησε ενα κοριτσάκι με άνανδρο τροπο. Ενα μπιμπελο δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι να σηκώσει χερι ο γιος μου σε γυναίκα", συνέχισε ο Μανώλης Στεφανάκης.

Όπως κατέθεσε επίσης ο Μανώλης Στεφανάκης, ο γιος του αγαπούσε τόσο πολύ τη Φαίη και έχει μετανιώσει τόσο πολύ για οτι συνέβη που θέλει να κάνει μια κόρη για να της δώσει το όνομα της Φαίης.

"Δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματο για να βγάλει τη βενζίνη και τα ατομικά του έξοδα. Στα ψώνια δεν συνεισέφερε. Είχα το γυμναστήριο να πληρώσει. Τα μπράτσα του ήθελε να φουσκώνει για τις κοπέλες. Έπαιρνε μια σκόνη για να φουσκώνουν τα μπράτσα. Μου ειπε ο φαρμακοποιός ότι αντί για μπριζόλα ,έτρωγε το πρωι τη σκόνη. Ήθελε να γίνει μανεκέν", πρόσθεσε ο Μανώλης Στεφανάκης.

Ο Μανώλης Στεφανακης Χαρακτήρισε το γιο του "υπερκινητικό" και "φωνακλά, όπως είναι το σόι της μάνας του".

"Μικροεπεισόδια είχαν γίνει, άμα κάποιος του βρίσει τη μανα πιστεύω θα τον χτυπούσε, αλλα την αδελφή του δεν την χτύπησε ποτε παρα αυτα που γράφτηκαν", είπε ο κ. Στεφανάκης στους δικαστές.

Για τις δυο αδελφές Μπάχλα, δήλωσε: "Δεν ήξερα οτι είχαν συγγένεια. Δε ρώτησα ποτέ τα επίθετα τους. Η Μαρία Ελένη τον περίμενε μεχρι να ετοιμαστεί. Η Φαίη καθόταν κανονικα. Η σχέση του με τη Μαρία Ελενη ηταν φιλική. Τη Φαίη την αγκαλιαζε και τέτοια πράγματα... Μετα την εμφάνιση της Φαίης στο σπίτι, η Μαρία Ελένη δεν ξανάρθε.

Τη Φαίη αγαπούσε. Του μιλούσαμε και καθόταν σαν τσολιάς. Την αγαπούσαμε τη Φαίη. Μια μερα που κούτσαινε η Φαίη, τη ρωτήσαμε τι έπαθε και είπε οτι έπεσε απο τη σκάλα", συμπλήρωσε ο κ. Στεφανάκης.

Για το μοιραίο βράδυ, ο Μανώλης Στεφανάκης τόνισε: "Δεν πήγε να παραδοθεί γιατι φοβόταν. Ηταν τρομοκρατημένος. Κοιμόταν σε παγκάκια. Μετα έμαθα οτι πήγε να εξομολογηθει. Φοβήθηκε. Τον απείλησαν οτι θα τον σκοτώσουν μεσα ή εξω απο τη φυλακή. Μιλήσαμε την κυριακη και τη δευτερα μετα το συμβάν. Μετά τη δεύτερη εβδομαδα, μιλούσαμε μέσω κινητών των φίλων του".

"Δεν είναι Χρυσή Αυγή ο γιος μου"

Παράλληλα, σε σχέση με τη φημολογούμενη σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή, ο πατέρας του Βαγγέλη Στεφανάκη τόνισε: "Δεν ειναι Χρυσή Αυγή ο γιος μου. Δεν ξερει ποιος ειναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξέρει τη Χρυση Αυγή; Είχε πάει εκεί, στην Αγία Παρασκευή στις εκλογές".

"Και τα παιδιά απο το ΚΚΕ είχα κάποιο νεροπιστολο και τους εβρεξαν και παρεξηγήθηκαν. Πριν απο πέντε χρονια, είχε επεισόδιο και με την Αστυνομία. Τον πήγαν μεσα για αντίσταση κατα της αρχής", πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Μανώλης Στεφανάκης είπε:

Για τη Φαίη: "Μου ειπε ο γιος μου ότι απο την πρώτη στιγμή η Φαίη ηταν λιπόθυμη. Η γυναίκα μου, όταν την είδε στο νοσοκομείο, μου ειπε οτι είχε μαύρο μάτι και τρεις δαχτυλίες στο μέτωπο και χτύπημα στο κεφαλι".

Για το λόγο του καυγά εκείνο το βράδυ: "Άκουσα οτι η Μαρία Ελένη πήρε το Βαγγέλη και του ειπε: "Μ' αυτη τη "μισοριξιά" τα 'χεις; Που εχει παει με τους φίλους σου;". Κι εκείνος πήρε τη Φαίη και της το ειπε. Εκείνη πήρε την αδερφή της να μαθει τι έγινε και η Μαρία Ελενη της είπε ότι "έχει παει με το Βαγγέλη παραπάνω από μία φορά" και ότι δεν μπορει να είναι όλα "μέλι γάλα" μεταξύ τους. Μετά απο αυτό, η Φαίη πήρε το Βαγγέλη και συναντήθηκαν...".

Για την καθυστέρηση της παράδοσης του γιου του στην Αστυνομία: "Είχαν παει πριν το Πάσχα ο δικηγόρος με το γιο μου για να παραδοθεί, αλλά δεν είχε γραμματέα το Τμήμα και τους έδιωξαν".