Βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδος: Γιατί πέφτουν τα φώτα στο Μαζιώτη

Εντείνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον ιθύνοντα νου της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου στην οδό Αμερικής, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος το πρωί της Πέμπτης.

Τα φώτα πέφτουν στο Νίκο Μαζιώτη. Η Αστυνομία πιστεύει ότι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται ο ασύλληπτος τρομοκράτης, επειδή ο ίδιος είχε κάνει παρόμοια επίθεση στο Χρηματιστήριο.

Την ίδια στιγμή που εξετάζονται ενδελεχώς τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας και ανακρίνονται, ως μάρτυρες, οι δύο φύλακες βάρδιας της Τράπεζας της Ελλάδος, ένα ακόμη στοιχείο, που ίσως να μην είναι σύμπτωση, εξετάζεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη την ημέρα της 10ης Απριλίου του 2010, στο πλαίσιο του πρώτου κύματος εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα. Μαζί του είχε συλληφθεί η σύντροφός του, Πόλα Ρούπα.

Η φωτογραφία της σύλληψης Μαζιώτη στις 10 Απριλίου 2010

Από την Αντιτρομοκρατική εκτιμάται ότι ήθελε ανήμερα της ημέρας που συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια, να δώσει ένα μήνυμα στις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο φύλακες της Τράπεζας της Ελλάδος είδαν ενα άτομο νεαρής ηλικίας να σταθμεύει το αυτοκίνητο, να βγαίνει από αυτό χωρίς να κλειδώσει και στη συνεχεία, να ανεβαίνει στη μοτοσικλέτα συνεργού του που τον ακολουθούσε.

Στη συνεχεία, οι δύο άνδρες εξαφανίστηκαν προς την Πανεπιστημίου, φορώντας αμφότεροι κράνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το ασφαλιστήριο του αυτοκίνητου δεν είχε καμία σχέση με την πινακίδα του.

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη βόμβα που εξερράγη στο παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε 75 κιλά δυναμίτιδα.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr στις 05:13 και στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 05:15.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας που προειδοποίησε για το παγιδευμένο όχημα έκανε λόγο για 75 κιλά εκρηκτικών, η οποία έχει τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο.

Ο κρότος ήταν εκκωφαντικός και ακούστηκε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κτίριο-στόχος στεγάζονται γραφεία της τρόικας.

H περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και εντοπίστηκε ένα κλεμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο Ι.Χ.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες εταιρειών ασφαλείας και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη ποσότητα εκρηκτικών είχε τοποθετηθεί παλαιότερα στη CITIBANK, επί εποχής Επαναστατικού Αγώνα, όταν τότε δεν είχε εκραγεί το παγιδευμένο αυτοκίνητο, καθώς είχαν εντοπιστεί εγκαίρως.

Δείτε τις φωτογραφίες του Γιάννη Κέμμου από το συμβάν για το news.gr: