Φιλιππίδης: Προσήλθα οικειοθελώς – Δικαστές: Τον απέλασαν οι Τούρκοι

Επέστρεψε στην Αθήνα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, κατόπιν συνεννοήσεως του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

Ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, έφτασε στις 09:05 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πτήση των τουρκικών αερογραμμών.

Αρχικά οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και  στη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τελικά προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ζήτησε και έλαβε ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

Δικαστικές πηγές λένε ότι απελάθηκε. Ωστόσο σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν απελάθηκε. Αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές Αρχές και είχε τη δυνατότητα να πάει, όπου θέλει. Εκείνος αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να συνεχιστούν οι διαδικασίες.

Λίγο μετά την προθεσμία που έλαβε για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είπε στους δημοσιογράφους: «Εάν έμενα στην Τουρκία και το δεύτερο ένταλμα θα είχε την ίδια τύχη με το πρώτο. Ήταν επιθυμία μου να επιστρέψω όταν αφέθηκα ελεύθερος χθες το βράδυ, ρωτήθηκα από τους Τούρκους σε ποια χώρα ήθελα να πάω και τους είπα στην Ελλάδα».

Ο Άγγελος Φιλιππίδης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία του και μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ.