Παπαζάχος: Δε μπορώ να αποκλείσω νέο σεισμό 7 ρίχτερ

Εξαιρετικά ανήσυχος εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολόγος του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα νέο σεισμό 7 ρίχτερ, μετά το νέο χτύπημα στην Κεφαλονιά.

Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί αν αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει μεγαλύτερος σεισμός, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος θα ένιωθε ασφαλείς αν για μήνες κοιμόταν έξω από το σπίτι του. "Η πιθανότητα νέου σεισμού 7 ρίχτερ δεν αποκλείεται" υπογράμμισε.

Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε στην Κεφαλονιά. Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 05:08 τα ξημερώματα και είχε επίκεντρο βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Το μέγεθός της εκτιμάται στα 5,7 Ρίχτερ από το ινστιτούτο της Αθήνας και στα 6,1 από το ευρωμεσογειακό.

Είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και μέχρι το Βόλο, το Ναύπλιο, ακόμα και την Αθήνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ελαφρείς τραυματισμούς πολιτών από πτώση αντικειμένων.

Πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις καταγράφονται σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, και στο δρόμο Ληξουρίου - Αργοστολίου, καθώς και ζημιές στο λιμάνι στο Ληξούρι.

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν βγει στους δρόμους στις περισσότερες πόλεις και χωριά του νησιού, καθώς και στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου.