Τα σχολεία της Κρήτης καίνε το λιγότερο ρεύμα

To 1ο "Πράσινο Βραβείο' για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία, κατάκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Euronet 50/50-Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία".

Η απονομή των βραβείων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Βιώσιμης Ενέργειας 2013 έγινε σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες-παρουσία του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ κι άλλων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος- Οικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και συντονίστρια του προγράμματος Ελένη Χατζηγιάννη.

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Euronet 50/50-Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία" πήραν μέρος 58 σχολεία από όλη την Ευρώπη. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Περιφέρεια Κρήτης- με το 2ο Δημοτικό Αρχανών, το 40ο Δημοτικό Ηρακλείου, το 3ο και το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου- και η διάκριση για την Περιφέρεια ήρθε, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας έγινε βίωμα-πράξη, στα σχολεία της Κρήτης, για εκατοντάδες μαθητές με την διοργάνωση δράσεων.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει με τη συμμετοχή της στο νέο πρόγραμμα "Euronet 50/50 max" στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 13 χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα , που εκπροσωπείται από την Περιφέρεια Κρήτης και έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε 100 σχολεία καθώς και σε 6 ακόμη δημόσια κτίρια στην Κρήτη, μέσω της αλλαγής στην καθημερινή συμπεριφορά των χρηστών τους.