Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA γυναίκα της χρονιάς

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, έχουμε συνηθίσει να ακούμε περισσότερες αρνητικές παρά θετικές ειδήσεις. Κι όμως. Τον κανόνα έρχεται να διαψεύσει η Θεσσαλονικιά, Ελένη Αντωνιάδου, αναδείχτηκε ''γυναίκα της χρονιάς'', και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο.

Η Αντωνιάδου διακρίθηκε για τις καινοτόμες ιδέες και την έρευνά της. Στο πεδίο των ενδιαφερόντων της είναι οι επιστήμες της ζωής, οι νανοεπιστήμες και η αναγεννητική ιατρική.

Επιστημονική πεποίθηση της Ελένης Αντωνιάδου, μέσω της έρευνας, την οποία διεξάγει, είναι ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών, που χρειάζονται μοσχεύματα, και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Η αναγεννητική ιατρική, τομέας στον οποίο διακρίνεται η Ελληνίδα ερευνήτρια, έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές. Η ίδια ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος και την εμβιομηχανική.

Μετά την παραλαβή του βραβείου στη διοργάνωση "2013 FDM Everywoman In Technology Awards", είναι και επίσημα μια από τις πιο φιλόδοξες και επιτυχημένες γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει τιμηθεί με επτά υποτροφίες, και στη συνέχεια ακολούθησε η ένταξή της στη NASA, όπου μελετά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου, με σκοπό την προστασία των αστροναυτών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο Διάστημα.

''Η ένταξή μου στη NASA δεν είναι απλώς μία μεγάλη επιστημονική ευκαιρία, αλλά η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου',' αναφέρει η ίδια στην ιστοσελίδα της.