Δώστε τα βιβλία σας και πάρτε άλλα

Oι σελίδες ενός βιβλίου μας ταξιδεύουν στις ελεύθερες ώρες μας. Ένας πιστός φίλος για κάθε στιγμή και από εδώ και πέρα θα μπορεί κάποιος να τη βρίσκει και δωρεάν. Η λύση για όσους αγαπούν το διάβασμα, είναι η δωρεάν ανταλλαγή βιβλίων 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την βδομάδα.

Οι αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριος Αμπατζής πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν μια καινοτόμα ανταλλακτική βιβλιοθήκη στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, ακριβώς μπροστά από το κτίριο, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Οι επισκέπτες της έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και να αφήσουν τα βιβλία που επιθυμούν, εντελώς δωρεάν.

Μπορείτε να πάτε ένα βιβλίο χωρίς την υποχρέωση να πάρετε κάποιο άλλο και αντιστρόφως. Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η επιστροφή των βιβλίων. Το μόνο που έχετε να κάνετε, αφήνοντας τα βιβλία σας, είναι να κολλήσετε στη ράχη τους τα ειδικά αυτοκόλλητα "swap-it/ αντάλλαξέ το", που θα βρείτε στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Καιρός λοιπόν να μοιραστούμε την αγάπη μας για τα βιβλία, χαρίζοντάς τα απλόχερα… Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να κάνουν μια βόλτα από τη Στέγη, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να ρίξουν πρώτα μια διαδικτυακή ματιά, στο www.sgt.gr ή www.vivliothiki.org

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745