Η Ελληνίδα τουρίστρια που έσωσε Σύρο ναυαγό πρόσφυγα (βίντεο)

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Η Σάντρα Τσιλιγερίδου με την οικογένεια και τους φίλους της βρισκόταν με το σκάφος τους ανοιχτα της Κω την περασμένη Πέμπτη, όταν ξαφνικά είδε κάτι παράξενο μπροστά της στην θάλασσα.Ένα ζευγάρι χέρια φάνηκαν να γνέφουν από μακρυά, μέσα από τα κύματα.

Ο άντρας της, με το σκεπτικό ότι ίσως ήταν κάποιος δύτης, προσπάθησε να αλλάξει πλεύση για να τον αποφύγει αλλά καθώς πλησίασαν πιο κοντά, η Σάντρα ούρλιαξε στον Δημήτρη: “Γύρνα πίσω”.

Μέσα στα μεγάλα κύματα, ένας μισολιπόθυμος άνδρας προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατηθεί από ένα σωσίβιο. Ο Μοχάμεντ Μπεσμάρ ήταν ναυαγός, που πάλευε με τα κύματα επί 13 ώρες πριν τον ανακαλύψουν. 

"Τα κύματα ήταν τεράστια," δήλωσε το πρώην μοντέλο και ηθοποιός στο CNN. "Όταν φτάσαμε κοντά, είδαμε ένα πρόσωπο σε μια φρικτή κατάσταση".

Παρά τον φόβο της – στην περιοχή επικρατούσε θαλασσοταραχή - η Σάντρα έσκυψε πάνω από την κουπαστή , άρπαξε το χέρι του άνδρα, και οι φίλοι της τον τράβηξαν στο κατάστρωμα."Ήταν τόσο αδύναμος που δεν μπορούσε καν να σταθεί. Το μόνο πράγμα που κατάφερε να πει ήταν ότι ήταν από τη Συρία" είπε η σωτήρας του Σύρου πρόσφυγα. 

"Σκάφη τον προσπερνούσαν γιατί δεν είχε τη δύναμη να φωνάξει. Και εγώ δεν ξέρω αν θα τον βλέπαμε αν δεν έιμασταν τόσο κοντά. Ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα και είχε χάσει τον προσανατολισμό του" δήλωσε η Σάντρα, που αμέσως ενημέρωσε το Λιμενικό, το οποίο και παρέλαβε τελικά τον τυχερό, μέσα στην ατυχία του, Μοχάμεντ...