Ερασιτέχνες αστρονόμοι μελετούν τα ουράνια στα… ψηλά του Ψηλορείτη

Μία παρέα οι ερασιτέχνες αστρονόμοι της Κρήτης, συναντιούνται την Παρασκευή 21 Αυγούστου στο Αστεροσκοπείο στον Σκίνακα εκεί στα ψηλά του Ψηλορείτη στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για ένα κάλεσμα από το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, ώστε όλοι όσοι συμμετέχουν στην παρέα να έχουν την ευκαιρία για κοινή παρατήρηση και ξενάγηση - γνωριμία στους χώρους του Αστεροσκοπείου αλλά και στα ουράνια μονοπάτια της παρατήρησης μέσω των φακών και των τηλεσκοπίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ξενάγηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στις 19:00 και έως τις 20:30 θα υπάρξει η γνωριμία των χώρων του Αστεροσκοπείου. Θα ακολουθήσει στις 20:30 έως 23:00 Αστροπαρατήρηση με το τηλεσκόπιο του Σκίνακα και στη συνέχεια και για όση ώρα επιθυμεί ο κάθε επισκέπτης θα γίνει αστροπαρατήρηση με τα ιδιωτικά τηλεσκόπια των ερασιτεχνών αστρονόμων στον χώρο έξω από το Αστεροσκοπείο.

Σύμφωνα με τους συντονιστές της εκδήλωσης: «Η εκδήλωση είναι για τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στον Σκίνακα, είτε μέσω του site www.sfak.org. Για να ενταχθούν στην μεγάλη παρέα του μαγικού κόσμου της αστρονομίας.