Η Λερναία ύδρα της κρίσης στο ποδηλατικό καρναβάλι

H "Λερναία ύδρα των θεσμών της κρίσης" αποτελεί το θέμα του βασιλιά καρνάβαλου στο Ποδηλατικό Καρναβάλι που διοργανώνεται για έκτη χρονιά, την Τσικνοπέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα κεφάλια της Λερναίας ύδρας θα αποτυπώνουν δυσλειτουργίες των θεσμών της κρίσης και συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, "της υγείας με τα νοσοκομεία και τα ευμεγέθη φακελάκια, της παιδείας που βάζει Χ στη δημιουργικότητα και τη φαντασία, της εκκλησίας με την τεράστια περιουσία και της Δικαιοσύνης που μεροληπτεί σε βάρος των αδυνάτων".

Η Λερναία Ύδρα των θεσμών συμπληρώνεται "από το… "αγύριστο" κεφάλι του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που πιστεύει στην παντοκρατορία του αυτοκινήτου και τρομοκρατεί ποδηλάτες και πεζούς".

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι, που θα πραγματπποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου, θα γίνει μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον βασιλιά καρνάβαλο.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει γλέντι για όλη την πόλη, με ζωντανή μουσική, DJ Set, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, άφθονο κρασί, φαγητό και άλλες εκπλήξεις, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.