Το δημαρχείο της Ξάνθης… ντύνεται ροζ κατά του καρκίνου

Με ροζ χρώμα θα φωτιστεί στις 16 Οκτωβρίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, το Δημαρχείο της Ξάνθης, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Με τον κατάλληλο φωτισμό, το δημαρχείο θα αλλάξει για λίγες ώρες "όψη" και θα "συμμετάσχει" και αυτό στην προσπάθεια που γίνεται με στόχο την ενημέρωση του κοινού, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, μετά τη συζήτηση του σχετικού αιτήματος που υπέβαλε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης.

Ο Σύλλογος αιτήθηκε την παραχώρηση ενός τμήματος της κεντρικής πλατείας καθώς και ενός ξύλινου οικίσκου για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στις 16 Οκτωβρίου και, παράλληλα, να φωτιστούν -για τέσσερις ώρες- με ροζ χρώμα το Δημαρχείο και το Ρολόι της πόλης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δημαρχόπουλος, πρόκειται για μια δράση που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον καρκίνο του μαστού. Πρόσθεσε, δε, ότι αντίστοιχες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.