Το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο άνοιξε τις… πόρτες του

Πιλοτική λειτουργία μέχρι 31 Δεκεμβρίου και από 1η Ιανουαρίου σε πλήρη λειτουργικότητα

Το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο στην Ελλάδα άνοιξε σήμερα τις... πόρτες του στο δήμο Αθηναίων. Τα εγκαίνια έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο θα στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στο Παλιό Φρουραρχείο απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, το Πλυντήριο θα λειτουργεί πιλοτικά και από την 1η Ιανουαρίου θα βρίσκεται εν πλήρη λειτουργικότητα.

Δέκα χιλιάδες οικογένειες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 26.000 άτομα, εκ των οποίων 5.500 παιδιά, εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), δομή του οποίου αποτελεί ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο κοινωνικό πλυντήριο.

«Πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα και νερό, αστέγους, και άλλους συμπολίτες μας», ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας πως «ήταν μια απολύτως αναγκαία υπηρεσία που έπρεπε να έχουμε».

Η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ επισήμανε ότι για κάθε άνθρωπο, «τα καθαρά ρούχα αποτελούν όχι μόνο βασικό συστατικό της ατομικής υγιεινής, αλλά και σύμβολο αξιοπρέπειας και φροντίδας. Έχοντας σημαντική εμπειρία από άπορους συμπολίτες μας, γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι γι' αυτούς, να νιώθουν ότι υπάρχουν άνθρωποι, που προσπαθούν να τους βοηθήσουν για μία καλύτερη ποιότητα ζωή».

Τα επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια που τοποθετήθηκαν αποτελούν χορηγία της εταιρίας ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, η οποία αναλαμβάνει και το συνεχή ανεφοδιασμό τους με αναλώσιμα είδη.