H Θεσσαλονίκη είναι πια στη Monopoly!

Θεσσαλονικείς καλούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής των πιο αναγνωρίσιμων σημείων και τοποθεσιών της πόλης

Tην άφιξη της Monopoly Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα από την πλατεία Τσιρογιάννη ο διευθυντής ανάπτυξης Monopoly της Winning Moves, Λαζάρ Βούκοβιτς.

Από σήμερα και για ένα μήνα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης καλούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής των πιο αναγνωρίσιμων σημείων και τοποθεσιών της πόλης, τα οποία θα εμφανιστούν στο ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, θα υπάρχουν τοπικές κάρτες αποφάσεων και κάρτες πιθανοτήτων τις οποίες οι Θεσσαλονικείς μπορούν να προτείνουν ελεύθερα λέξεις που χρησιμοποιούν ευρέως στην πόλη τους και θα αποτελούν μέρος του παιχνιδιού.

Να σημειωθεί ότι η Monopoly Θεσσαλονίκης θα πωλείται σε όλο τον κόσμο, ενώ ακολουθεί την έκδοση της Αθήνας, η οποία ήταν μια από τις 40 πόλεις που διακόσμησαν την παγκόσμια έκδοση της Monopoly πέρυσι.

Τοπικές εκδόσεις του επιτραπέζιου παιχνιδσιού Monopoly έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 16 χρόνια και μέχρι στιγμής έχει αδειοδοτηθεί σε 103 χώρες με την Ελλάδα να είναι η επόμενη στη λίστα.

Στην παρουσίαση βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

''Όταν ακούμε Ελλάδα, σκεφτόμαστε τον ήλιο, τον πολιτισμό και τη θάλασσα και είναι μόνο λίγα από αυτά που σκεφτόμαστε όταν ακούμε Ελλάδα και Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Monopoly έχει έρθει στην πόλη σας και θέλει να γνωρίζει τι ακριβώς θέλετε να υπάρχει στο ταμπλό της Monopoly. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μοιραστείς την ιστορία της πόλης σου, από το να παίζεις Monopoly με τους φίλους και την οικογένειά σου;'', δήλωσε ο Λαζάρ Βούκοβιτς.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, η Περιφέρεια στηρίζει κάθε τέτοια προσπάθεια, να γίνει, δηλαδή, η Θεσσαλονίκη γνωστή σε όλο τον κόσμο, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί με αυτή την έκδοση της Monopoly. ''Είναι ένα παιχνίδι που όλοι έχουμε παίξει, ενώνει την οικογένεια και τους φίλους'', είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: thestival.gr