Το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το φαινόμενο της αποξένωσης στην εποχή του Διαδικτύου και των social media κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσα.

Στους μαθητές δόθηκε κείμενο από το βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα, Γιώργου Γραμματικάκη "Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής", που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.

Καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά άρχισε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στη νεοελληνική γλώσσα Γενικής Παιδείας, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, καθώς και το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν άμεσα και καίρια στα καθήκοντά τους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που είχαν ορισθεί για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνον δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Οι εξεταστές ζητούσαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.

Μετά τη λήξη των Εξετάσεων, δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων, με αναλυτική περιγραφή, στο news.gr.

Το news.gr, σε συνεργασία με το φροντιστήριο Σύγχρονο σας προσφέρει έναν πλήρη, διαρκώς επικαιροποιημένο οδηγό για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.