Υπ. Παιδείας: Tην Τετάρτη προχωράμε με τη φιλοξενία προσφύγων σε σχολεία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών

Του Γιώργου Λαμπίρη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, η οποία ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης ανήλικων προσφύγων, οι οποίοι διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την επικράτεια.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από συλλόγους γονέων καθώς και από το δήμο Ωραιοκάστρου, οι οποίοι προειδοποιούν για κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολικών μονάδων, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως ανέφερε στο news.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, θα υπογράψει τη σχετική απόφαση, την οποία συνυπογράφει και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει δημοσιευθεί και το σχετικό ΦΕΚ, γεγονός που θέτει σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, για το οποίο θα διατεθεί κονδύλι ύψους 9 εκατ. ευρώ προερχόμενο από το ΕΣΠΑ.

Όπως διαβεβαιώνει ο κύριος Παντής σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των γονέων, «το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι όσοι πρόσφυγες φιλοξενηθούν στα σχολεία, θα είναι απολύτως υγιείς».