Αλλάζουν τα Θρησκευτικά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

«Μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας» σχολιάζει ο Ν.Φίλης

Αλλάζει το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την Εκπαίδευση.

«Το μάθημα των θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας πως το νέο πρόγραμμα κατάρτισε «ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές και την Εκκλησία και τους θεολόγους».

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, τα Θρησκευτικά θα γίνουν «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό».

«Η απόφαση βεβαίως είναι της Πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο. Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και τον άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων» δήλωσε.