Ανοίγει ο δρόμος 30.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Προσλήψεις 20.800 αναπληρωτών και άλλες 9.500 στην ειδική αγωγή προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας

Μάχη με το χρόνο προκειμένου στις 12 μέρες που απομένουν, μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, να μην υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, δίνει το υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός, Νίκος Φίλης, προανήγγειλε μαζικές προσλήψεις 20.800 αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ένα νέο σύστημα για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών προκειμένου μέχρι τα Χριστούγεννα να γίνουν 9.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ειδικής αγωγής και 400 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για τη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ακόμη, ο κ. Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ενημέρωσε ότι τα βιβλία (24 εκατ.) βρίσκονται ήδη από τα μέσα Αυγούστου στα σχολεία.

Ο υπουργός επανέλαβε την εκτίμηση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος για πρώτη φορά χωρίς κενά.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται πάντως οι εκπαιδευτικοί απέναντι στις δηλώσεις Φίλη. Ο αιρετός εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Παληγιάννης υπολογίζει ότι θα ξεπεράσουν τα 7.231 στη γενική αγωγή, μόνο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ενώ στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη υπολογίζεται ότι υπάρχουν άλλες 5.000 κενά.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, δεν μπορεί ακόμα να γίνει πλήρης εκτίμηση των αναμενόμενων κενών, ωστόσο είναι σίγουρο ότι στο σύνολο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεπεράσουν τα 20.000.