Ανατροπές στο ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς: Πώς θα γίνεται η εγγραφή

Για το σχολικό έτος 2016-2017

Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών για το σχολικό έτος 2016-2017 φέρνει η κυβέρνηση.

Το φετινό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς 2016 «Στήριξη της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-17» που θα υλοποιήσει η ΕΕΤΑΑ δημιουργεί πρωτόγνωρες δομές.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ θα γίνουν ηλεκτρονικά με το σύστημα να ανοίγει το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα η πρόσκληση θα αναρτηθεί από την ΕΕΤΑΑ εντός δεκαημέρου, ώστε οι δομές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.

Τα αποτελέσματα για το ποιοι γονείς θα πάρουν τα voucher θα αναρτηθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η πρώτη και βασική αλλαγή αφορά ότι το voucher θα δίνεται κατευθείαν στον ωφελούμενο και όχι, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, στον παιδικό σταθμό. Ο γονέας θα μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε δημοτικό ή ιδιωτικό σταθμό επιθυμεί με τον οποίο θα υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό. Σημειωτέον, όμως ότι οι παιδικοί σταθμοί θα εξακολουθούν να πληρώνονται από την ΕΕΤΑ και όχι από τον ωφελούμενο.

Η παροχή voucher θα δίνεται σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ.